Gündem Mahkeme: Gazeteci ağır şekilde eleştirebilir

Mahkeme: Gazeteci ağır şekilde eleştirebilir

24.12.2010 - 01:25 | Son Güncellenme:

Milliyet gazetesi muhabiri Nedim Şener “Hrant Dink Cinayeti ve İstihbarat Yalanları” adlı kitabındandan dolayı “Hakaret”, “Adil Yargılamayı Etkilemeye Teşebbüs” ve “Haberleşmenin gizliliğini ihlal etmek” suçlamalarıyla yargılandığı davada beraat etti

Mahkeme: Gazeteci ağır şekilde eleştirebilir

İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın duruşmasına, emniyet görevlileri Ramazan Akyürek ve Muhittin Zenit’in şikâyeti üzerine 3 aydan 8 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan Nedim Şener ile avukatı katıldı. Duruşmada mütalaasını veren Cumhuriyet Savcısı Atilla Ayvacı, “Hrant Dink Cinayeti ve İstihbarat Yalanları” isimli kitabın bir bütün olarak incelendiğinde, sanık Nedim Şener’in bu kitabı, büyük yankı uyandıran Hrant Dink cinayetiyle ilgili olarak kamuoyunu bilgilendirmek ve gazetecinin görevi icabıyla yazdığının anlaşıldığını söyledi.

Mahkeme ‘beraat’ dedi
Savcı, sanığın bu kitabı kaleme alırken Hrant Dink cinayeti ile ilgili olarak o dönemin Emniyet İstihbarat Daire Başkanı olan müşteki Ramazan Akyürek’i eleştirmesi, bu eleştirilerin kamu görevlilerine karşı ağır da olabileceği, hatta incitebileceği bunun bu şekilde değerlendirmesi gerektiğini” belirterek, “hakaret”, “adli yargılamayı etkilemeye teşebbüs” ve “kişiler arasındaki haberleşmenin gizliliğini alenen ifşa etmek” suçlarının unsurları oluşmadığından, sanığın bu suçlardan beraatına karar verilmesini istedi.
Savcının mütalaasına uyan hakim Sevim Efendiler de Şener için tüm suçlardan beraat kararı verildiğini açıkladı.

Haberin Devamı

‘Haklılığımı gösteriyor’
Adliye çıkışında basın mensuplarına konuşan Nedim Şener, daha önce 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandığı davadan beraat ettiğini hatırlatarak, “Bu da ikinci beraat kararımız oldu. Bu kitabımız da haklı olduğumuzu gösteriyor” dedi.