Gündem Maksim de gidiyor!

Maksim de gidiyor!

29.12.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Beyoğlu Belediyesi ‘restorasyon’ adı altında onay aldı.?Maksim Gazinosu ve Majik Sineması da yıkılacak. Yerine 17 katlı bir otel yapılacak. Ancak inşaat Taksim Metrosu’nu da tehdit edebilir

Maksim de gidiyor

İdari Mahkemesi’nin Emek Sineması’nın yıkımına yol açacak projenin iptalini kaldıran kararına kamuoyunun tepkisi sürerken, dün Radikal Gazetesi’ndeki Ömer Erbil imzalı haber bir tarihi sinemanın daha ‘tarihe’ karışmak üzere olduğunu ortaya çıkardı.
Beyoğlu’ndaki 97 yıllık Majik Sineması ve arkasında bulunan Maksim Gazinosu’nu 17 katlı bir otele dönüştürecek proje, bu yıl 21 Temmuz’da 2 No’lu Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’ndan ‘restorasyon’ adı altında onay aldı.
Beyoğlu Belediyesi’nin projeyi uygun bulmasının ardından Maksim Gazinosu ve Majik Sineması’nın da yıkım yolu açıldı. Avan projede, bu binaların bulunduğu yaklaşık 4 bin metre karelik alana, 8 kat bodrum, zemin ve 8 kat normal kar olmak üzere 17 katlı bir otel yapılması öngörülüyor.
Arazi, ofis mobilyaları yapan Tuna Çelik adlı firma tarafından satın alınmıştı. Mimarlar Odası İstanbul Anakent Şubesi’nin konuyla ilgili verdiği 15 Aralık’ta verdiği raporda Majik Sineması’nın Beyoğlu’ndaki tarihi ve kültürel simgelerden biri olduğuna dikkat çekildi ve bu projenin de Emek Sineması projesi gibi geri dönülmez zararlarda bulunabileceği belirtilerek projenin iptali istendi. Raporda dikkat çekilen bir nokta ise inşaatın Taksim Metrosu’nu tehdit edilebileceğinin vurgulanması...
Kültür ve Turizm?Bakanı Ertuğrul Günay, “Dosyasını istedim zaten. Mimarlar Odası’nın itirazı varmış.?Ankara’ya döndüğümde o itirazlar çerçevesinde kurul yeniden değerlendirebilir mi anlayacağım” dedi.