Gündem Manisa'da, AKP'nin ses kaydı bombası

Manisa'da, AKP'nin ses kaydı bombası

25.03.2009 - 19:44 | Son Güncellenme:

MANİSA'da MHP İl Başkanı Mesut Bayram Laçalar, AKP'de yolsuzluk iddialarıyla ilgili ses kayıtlarını açıkladı

Manisada, AKPnin ses kaydı bombası

Kayıtlarda, İl Genel Meclisi Başkanı olan AKP'li Hayrullah Solmaz'ın kendisine ait arsanın kamulaştırılmasıyla ilgili AKP İl Başkanı ve Merkez İlçe Başkanı aracılığıyla belediyeye baskı yaptığı iddia ediliyor. Manisa Belediye Başkanı AKP'li Bülent Kar, kayıtların düzmece olduğunu söyledi.
MHP İl Başkanı Mesut Bayram Laçalar, kent meydanında basın toplantısı düzenleyerek Manisa Belediye Başkanı AKP'li Bülent Kar ile ilgili çeşitli yolsuzluk iddialarını gündeme getirdi. Laçalar, Manisa Belediyesi'nin, ortağı olduğu Manisa Pamuklu Mensucat A.Ş.'nin özelleştirilmesi konusunda, iptal kararı olmasına rağmen, bazı projeler hazırlayıp söz konusu araziye aquapark yapmaya çalıştığını öne sürdü.
Yaklaşık 3.5 milyon dolara özelleştirmede satın alınan Sümerbank Pamuklu Mensucat Fabrikası'nın arazisinin ‘Redevco’ firmasına 25 milyon euroya satılmasında da yolsuzluk olduğunu iddia eden Laçalar, “Elimizdeki tapu satışında özelleştirmeden yaklaşık 3.5 milyon dolara alınan arazi, Hollanda asıllı firmaya 25 milyon euroya satılırken 20 milyonu peşin alınıyor geri kalan 5 milyon eurosu tapu tesliminden sonra yapılacak şerhi tapuya ekleniyor. Bu 5 milyonun euronun ne için bekletildiği açıklanmalı, kimlerin alacağı açıklanmalı. İptal davasının altında Başbakanın, bakanlarının imzası var. Bunların hepsi belgeli. ‘Asılsız, iddia ediliyor’ diyenler bu belgeleri de görmeli” dedi.

Haberin Devamı

SEÇİM BÜROSUNA GELEN CD
Laçalar, MHP Belediye Başkan adayı Cengiz Ergün hakkında AKP'nin mahalle aralarında karalama kampanyası yürüttüğünü ileri sürerek, açıklamasının sonunda MHP seçim bürosuna bırakıldığını iddia ettiği bir ses kaydını açıkladı.
Belediye Başkanı AKP'li Bülent Kar, AKP Eski İl Başkanı Ramiz Şiyak ve AKP Eski Merkez İlçe Başkanı Adnan Erbil'e ait olduğu belirtilen 51 dakikalık ses kaydının bir bölümünü okuyan Laçalar, “Merkezdeki seçim büromuza 2 gün önce zarf içerisinde CD bırakıldığını fark ettik. CD'nin içeriğine baktığımızda tanıdığımız seslerle karşılaştık. Bu sesler, AKP'li Belediye Başkanı Bülent Kar, AKP'li eski yöneticiler Ramiz Şiyak ve Adnan Erbil’in konuşmaları olduğunu fark ettik. Konuşmalarda, belediye içerisinde olan bazı olaylardan bahsediliyor. Konuşmaların içeriğinde herkes birbiri hakkınra konuşuyor. Bunlar ortadayken, bu akçeli işler konuşulurken bizim adayımıza çamur atılması ne kadar siyasete sığıyor. Kenar mahallelerde konuşanlar gelsin şimdi kent meydanında bu iddialara cevap versin” diye konuştu.

Haberin Devamı

BÜLENT KAR: KAYIT DÜZMECE
Manisa Belediye Başkanı AKP'li Bülent Kar ise ses kaydının düzmece olduğunu ileri sürdü. Kar yaptığı yazılı açıklamada şöyle dedi:
“Yerel seçimlere birkaç gün kala, bir siyasi partinin Manisa İl Teşkilatı'nca basına ve Manisa kamuoyuna dağıtılan düzmece bir bant kaydı ve sözde çözümü ile benim, partim ve Manisa Belediyesi’ndeki çalışma arkadaşlarım hakkında bir karalama kampanyası başlatıldığını öğrenmiş bulunuyorum. Basına ve kamuoyuna dağıtıldığını öğrendiğim bant kaydı düzmecedir, içeriği asılsızdır, açıklama yapan siyasi parti temsilcilerinin hakkımdaki beyan ve iddiaları haksız ve dayanaksızdır. Kentimizdeki seçimlerde varlık gösteremeyeceği anlaşılan bir siyasi partinin, nereden elde edildiği belli olmayan düzmece bir bant kaydı ve sözüm ona bant çözümünü içeren belgeleri basına ve kamuoyuna dağıtması; haksız ve dayanaksızdır. Benim ve çalışma arkadaşlarımın kişilik haklarına açıkça saldırıdır ve Türk Ceza Kanunu kapsamında suçtur. İlgili siyasi parti temsilcileri ve kişiler hakkında derhal Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde suç duyurusunda bulunacağız ve yargı yoluna başvuracağız.”

Haberin Devamı


CD'deki ses kaydı
AKP'li Belediye Başkanı Bülent Kar, Ramiz Şiyak ve Adnan Erbil'e ait olduğu iddia edilen ses kaydında yer alan konuşmaların bir bölümü şöyle:
“Bülent Kar, Ramiz Şiyak ve Adnan Erbil arasında, Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Akbalık’ın para aldığı iddiası konuşuluyor:
- R.Ş: En son biliyorsun İbrahim abi meselesi. Adam soğumuş ya çok kötü.
- B.K: Paraya ihtiyacı yok 15 milyar için bir adamın haysiyetiyle şerefiyle oynanır mı. Adam vurdurtcak mı kendisini, manyak mısın.
- R.Ş: Şikayet var diyorlar.
- B.K: Olur mu ya hepsi yalan ya yok adamların şikayet dilekçesi varmış, metin varmış. Her şeyi yalan ya bunun doğru bir şeyi yok.
- R.Ş: Müteahhit vermiş de yok şöyle olmuş.
- B.K: Ben bilmiyordum, Ömer anlattı bana kongrede. Çağırdım hepsini buraya. Bu olay şu, ihaleyi alan adamın problemi varmış. Problem de şu, adam ihaleyi almış traktör vermiş, ama bizim salaklar (belediye de çalışan ihaleyi yapan kişilerden bahsediyor) şoförü koymayı unutmuşlar. Yani adam şoför çalıştırıyor, parasını almıyor. Sonra adama demişler biz senin işi hallederiz bir şekilde. Adam İbrahim Akbalık'a 15 milyar (15 bin TL) para vermiş. Hepsinden 5 milyar (5 bin TL), 10 milyar (10 bin TL) para aldık yani kimseyi şu kadar verin diye zorlamadık. Kimseye de yarın bak ihale garanti demedik. Bunu öğrenince müteahhidi çağırdım; kardeşim kime verdin sen parayı? ‘İbrahim Akbalık'a Neden verdin? ‘Ben Recep Kafes'le (Belediye Başkan Yardımcısı) konuştum git İbrahim Akbalık'a 15 milyar ver dedi’. Ne için verdin? Mesir için. Kontrolsüz para ortada dolaşırsa, birileri götürür anlayamazsın. Zafer Ünal (eski belediye başkanı) döneminde olduğu gibi. İbrahim'e sordum o da Recep'in (kafes) haberi var dedi adam alıyor ama niye aldığını bilmiyor.
- R.Ş:  Recep Kafes anlatıyor, o oldu diyor
- B.K: Böyle şeyler oluyor belediye de bazı şeyler var ödeyemiyorsun kanuni yollardan.
(Konuşma devam ediyor)
AKP'li İl Genel Meclis Başkanı Hayrullah Solmaz'ın arsa aldığı, kamulaştırma için AKP’li yöneticilerden yardım istediği iddiası gündeme geliyor:
- B.K: Bana il başkanı ilçe başkanı şunu söylüyor; Hayrullah Solmaz Erdinç Yumrukaya'dan 40 milyara (40 bin TL) bir arsa almış sosyo- kültürel alan 115 milyar (115 bin TL) üzerinden işlem yaptırıyor. Belediyeye de dilekçe vermiş bunu ya bu arsayı ya kamulaştırın ya da başka yerden yer verin. Sonra da il başkanı ile ilçe başkanına diyor ki ‘paraya çok ihtiyacım var, bu benim için önemli ne yapın yapın bu işi halledin.’ olmayacak bir şey ki bu. Gariban biri olsa hadi adamın işi görülsün halledelim dersin. Öyle biri de değil bir de sen bunu Erdinç’ten almışsın. Mümkün değil adamı tefe koyarlar.
- R.Ş.: İl başkanını çağırıyor herkes şahit
- B.K. : Sonra da duyulunca inkar ediyor. Aptal mı bu ya.
Konuşmalar devam ediyor....
Adnan Erbil: Peki abi ne olacak bu il genel meclisi başkanlığı
B.K.: Hayrullah olmasın da kim olursa olsun.
Konuşmalar devam ediyor.
Adnan Erbil: Bülent (Arınç) bey yanlış yaptı...bana 7'nci ya da 8'nci sıra milletvekilliği sözü verdiler sonra da peşinden belediye başkan adaylığı.
(Konuşmalar devam ediyor)
Ramiz Şiyak: Teşkilat zaten 2-3 parçaya bölünmüş vaziyette. Daha da bunu parçalamanın insanlara nefret getirmenin bir alemi yok. AKP niye düzelemiyor? Ben Doğru Yol Partisi'ne kaydolsam 4- 5 sene beni mahalle temsilcisi bile yapmazlar, bırak yönetimi. Niye orası bir okul çünkü. CHP'de öyle MHP'de ama bizde öyle değil.”