Gündem Manken fotolu şantaj çetesi

Manken fotolu şantaj çetesi

17.01.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

İstanbul’da Büyükçekmece Savcılığı’na başvuran bir iş adamı, sosyal medyada tanıştığı kadının kendisine şantaj yaptığını söyledi.

Manken fotolu şantaj çetesi

İş adamı, Facebook’ta Kübra S. adlı kadının tanışma isteğiyle onunla mesajlaştığını, duygusal sohbetlerinin cinsel sohbete dönüştüğünü ifade etti. Şikayetçi iş adamı, kadından erotik fotoğraflar aldığını, talebi üzerine kendisinin de ona aynı şekilde fotoğraflarını yolladığını anlattı. İş adamı, ardından kendisini arayan birinin, “Tuzağımıza düştün, elimizde cinsel içerikli fotoğrafların ve telefonda yaptığın erotik konuşmaların var. İstediğimiz parayı vermezsen bunları ailene göndeririz” diyerek şantaj yaptığını belirtti.

Haberin Devamı

2 bin kurban

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Kübra S.’nin profilinin sahte olduğunu, profildeki fotoğrafın Antalya’da modellik yapan bir kadına ait olduğunu belirledi. Plan gereği, iş adamı, şantajcılara istedikleri parayı bankadan yolladı. Polis böylece paranın çekilmesiyle 5 çete üyesini tespit etti. Umutcan K., Ayfer D., Hakan K., Kerim T. ve Umutcan K. adlı zanlılar Esenyurt’ta yakalandı. Ayfer D.’nin garson, Kerim T.’nin bilişim lisesi mezunu, Hakan K.’nın ise hastane çalışanı olduğu belirlendi. Şüphelilerin şantajla 2 bin kişiyi 500 bin lira dolandırdığı ve lüks hayat sürdükleri tespit edildi. Mahkemeye çıkarılan 18 ila 22 yaşları arasındaki şüpheliler adli kontrol ile serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

SAHTE GÖRÜNTÜ

Çetenin kadın modellerin fotoğraflarını kopyalayarak sosyal medyada sahte profil açtığı, modellerin profil açılan hesaplara ulaşmasının engellendiği ve kurbanlarını tuzağa düşürdükten sonra hesapları kapattıkları belirlendi.