Gündem Marketler açıldı, kente su verildi

Marketler açıldı, kente su verildi

09.02.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Depremin vurduğu illerden Osmaniye’de 251 bina yıkıldı, 695 kişi hayatını kaybetti, 2 bin 220 yaralı var. Kentte dün enkazdan kurtulanlarla birlikte su sevinci yaşandı, sağlam olan marketler de açılmaya başlandı.

Marketler açıldı, kente su verildi

Adnan Menderes Mahallesi’nde çöken 8 katlı Metin Tamer Sitesi’nde arama kurtarma çalışması yapan ekipler, önceki gece, hastane personeli olduğu öğrenilen Ümit Kaçakçı’ya ulaştı. Kaçakçı, depremden 48 saat sonra enkaz altından çıkarılarak hastaneye kaldırıldı. Aynı binada çalışmalarını sürdüren ekiplerin, depremden 42 saat sonra bir kediyi de canlı olarak kurtarıp sahibine teslim ettiği bildirildi.

Haberin Devamı

Marketler açıldı, kente su verildi

Osman Bıçakçı sağ olarak çıkarıldı.

Adnan Menderes Mahallesi’ndeki bir enkazda arama kurtarma çalışması esnasında dün saat 10.48’de yaşanan 5,3 büyüklüğündeki artçı deprem büyük korku yaşattı. Sarsıntı nedeniyle insanlar panik yaşarken, arama kurtarma çalışmaları devam etti. 

Osmaniye İl Jandarma Komutanlığı’nda oluşturulan Kriz Merkezi’nde dün açıklamalarda bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, depremin meydana geldiği illerdeki yurtlar, spor tesisleri ve gençlik tesislerinde hasar tespitine yönelik çalışma yaptıklarını belirtti. Kasapoğlu, 34 gençlik merkezi, 23 yurt ve 95 spor tesisi olmak üzere toplam 152 tesiste 150 binden fazla vatandaşın konakladığını da söyledi.

Osmaniye’de ise 251 binanın yıkıldığını, 695 kişinin de hayatını kaybettiğini açıklayan Kasapoğlu, “2 bin 220 yaralımız var. Bir yandan defin işlemleri, enkaz kurtarma çalışmaları canlı kurtarmaya yönelik yoğun çalışmalar devam ederken, diğer yandan da hasardan dolayı mağdur olan vatandaşlarımızın barınmasına yönelik çadır kurulumu çalışmaları devam ediyor” dedi.

Haberin Devamı

Marketler açıldı, kente su verildi

Enkaz kaldırma çalışmaları sırasında meydana gelen artçı sarsıntı, büyük paniğe yol açtı. 

Hasarsız bina tespitlerinin başladığını duyuran Kasapoğlu, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı hasarsız binaların tespitine başladı. Vatandaşlarımızın hasarsız binalarını kullanımını çabuklaştırma amacıyla bu konudaki duyuruları takip etmelerini istirham ediyorum. Osmaniye’deki su ve enerji sıkıntısını hamdolsun aştık. Marketler dün (önceki gün) itibariyle açılmaya başladı” diye konuştu.

İlkbank’tan yapılan açıklamada da “Osmaniye merkezde, depremden kaynaklı kısmi su sıkıntısı giderilerek vatandaşlarımıza yeniden su verilmeye başlandı” denildi.

Marketler açıldı, kente su verildi

Ayşenur Alıravcı, tatile geldiği memleketinde hayatını kaybetti.

Tatile gelmişti, depremde öldü

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Beyşehir Huğlu Meslek Yüksekokulu’nda Sanayi Teknikerliği Bölümü ikinci sınıf öğrencisi Ayşenur Alıravcı, ablasıyla birlikte memleketi Osmaniye’de enkaz altında kalarak hayatını kaybetti. Genç kızın enkazdan ablası ile birlikte cansız bedeninin çıkarıldığı öğrenildi. Üniversite camiasını büyük bir üzüntüye boğan haberi Huğlu Meslek Yüksekokul Müdürlüğü sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu.