Gündem Mart biterken kar alarmı

Mart biterken kar alarmı

24.03.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Soğuk hava dalgasıyla birlikte Marmara’nın yüksek kesimleri beyaza büründü. Karayolları ekipleri teyakkuza geçti. Ulaşımda da sıkıntılar yaşanıyor.

Mart biterken kar alarmı

Marmara Bölgesi’nin yüksek kesimlerinde dün kar yağışı etkili oldu. Kocaeli ve Bolu’da soğuk hava yerini kar yağışına bıraktı. Eşsiz güzelliğiyle büyüleyen Kartepe’nin yüksek kesimleri kar nedeniyle beyaza büründü. Karayolları ekipleri de gün boyunca devam etmesi beklenen kar yağışına karşı teyakkuza geçti. Bursa-İstanbul deniz otobüsü seferlerinden altısı da olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal edildi.

Haberin Devamı

Beklenen soğuk hava dalgasının gelmesiyle özellikle Marmara bölgesinde hissedilir derecede soğuma meydana geldi. Kocaeli’nin Kartepe ve Başiskele ilçelerinin yüksek kesimlerinde kar etkisini gösterdi. Sapanca Gölü ve İzmit Körfezi manzarasıyla konuklarına eşsiz güzellikler sunan Kartepe’nin yüksek kesimleri kar nedeniyle beyaza büründü.

6 deniz seferi iptal

İstanbul’a yaklaşık 1,5 saat mesafede olan Kartepe’deki kayak merkezinde kar kalınlığı 45 santimetre ölçüldü. Bursa-İstanbul deniz otobüsü seferlerinden altısı da olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal edildi.

D-100 kara yolunun Bolu Dağı kesiminde kar yağışı etkili oldu. Bölgede sabah saatlerinde etkili olan sağanak ve sis, yerini kara bıraktı. Kar yağışı Bakacak, Karanlıkdere ve Seymenler mevkisinde etkisini gösterdi. Düzce’de de yüksek kesimlerde gece saatlerinden itibaren etkisini gösteren soğuk hava ve sağanak, yerini kar yağışına bıraktı. 1830 rakımlı Kardüz Yaylası beyaza büründü.

Haberin Devamı

Önümüzdeki 2 gün hava koronadan daha tehlikeli

İstanbul’da bugün karla karışık yağmur beklendiğini söyleyen meteoroloji uzmanı Dr. Güven Özdemir, bu havaların hastalıklar açısından koronavirüsten daha tehlikeli olduğuna dikkat çekti. Özdemir, “İstanbuldaki kar yağışı cuma gününe kadar devam edecek, yavaş yavaş Marmaranın doğusu ve İç Anadolu Bölgesine geçecek. Kitle şeklinde hastalıklara sebep olabileceği için ani hava değişimleri kronik hastalıkları da tetikleyecektir. Yaşlıların evden çıkmaması, trafiğe çıkılmaması lazım. Ancak nisan ayından itibaren ılık ve güzel havalar bekliyoruz” dedi. -DHA