Gündem MASAK, fazla para transferi tespit etti

MASAK, fazla para transferi tespit etti

01.12.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Mali Suçlar Araştırma Kurulu’nun (MASAK) Seçil Erzan davasında şüphelilerin para trafiğini incelediği, kurye olduğu iddia edilen Ali, Aslı ve Atilla Yörük’ün 2022’den itibaren çok fazla para transferi yaptığı, kuvvetli para aklama şüphesi olduğu yönünde hazırlanan raporun dava dosyasına girdiği ortaya çıktı.

MASAK, fazla para transferi tespit etti

Bir internet sitesinde yer alan habere göre İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu, 27 Nisan’da MASAK’a bir yazı yazarak, şüphelilerin mal varlıklarının incelenmesini talep etti.

Haberin Devamı

MASAK da yaptığı inceleme sonucunda hazırladığı raporu 17 Temmuz’da savcılığa sundu. Raporda, Erzan’ın “hayali fonu” öncül suç kabul edildi ve buradan elde edilen gelirin aklanıp aklanmadığını anlamak için şüpheliler Erzan, Ali, Atilla ve Aslı Yörük’ün para trafiği incelendi.

“Nitelikli dolandırıcılık” suçundan hakkında 10 yıl hapis istenen Ali Yörük, dava dosyasına göre, Erzan adına iş insanlarından ve futbolculardan para topladı. Rapora göre Ali Yörük, 2006-2021 yılları arasında Köşkdere Otomotiv’de satış yöneticisiydi. 2023’ten sonra da 25 gün Atilla Yörük’ün yanında 8674 lira ücretle çalıştı. Buna karşın Ali Yörük ve eşinin üzerinde tamamı Tekirdağ’da olan toplam 16 adet arsa, tarla ve evi 2019-2022 arasında satın aldıkları ortaya çıktı. MASAK’ın esas şüphelendiği konu ise banka hesaplarındaki para transferleri oldu. Rapora göre, 2022 ve 2023 yıllarına ait şüpheli işlemler şöyle sıralandı:

Haberin Devamı

*Ali Yörük, 24 ayrı işlemle toplam 1 milyon 812 bin 500 lirayı Atilla Yörük’ün hesabına gönderdi.

*Tek işlemde Gedik Yatırım Menkul Kıymetler’e 700 bin lira gönderildi.

*Aslı Yörük, arsa satış bedeli olarak kendi hesapları arasında iki işlemde 1 milyon 233 bin lira transfer etti. Atilla Yörük’e 11 işlemle 2 milyon 516 bin lira gönderdi.

Raporun nihai değerlendirme bölümünde de Atilla Yörük’ün de nakit işlemlerinin mali durumu ile uyuşmadığı ve söz konusu suçtan elde edilen gelirlerin aklanması şüphesinin bulunduğu vurgulandı.