Gündem Masal bebek babasının kollarında! Annesi emzirerek hayata bağladı

Masal bebek babasının kollarında! Annesi emzirerek hayata bağladı

08.02.2023 - 12:14 | Son Güncellenme:

Kahramanmaraş'ta enkaz altında kalan 1.5 yaşındaki Masal bebek ve hamile annesinden sevindiren haber geldi.

AFAD, 6 Şubat'ta 04.17'de Kahramanmaraş Pazarcık’ta 7.7 büyüklüğünde deprem olduğunu duyurdu. Bölgede aynı gün saat 13.24'te 7.6 büyüklüğünde ikinci bir büyük deprem daha oldu. Depremin 10 ilde birden şiddetli şekilde hissedildiği açıklandı.

Haberin Devamı

Masal bebek babasının kollarında Annesi emzirerek hayata bağladı

MASAL BEBEKTEN SEVİNDİREN HABER

Kahramanmaraş'ta 56 saat sonunda 1.5 yaşındaki Masal bebek kurtarıldı. Enkaz altında annesi Masal'ı emzirerek hayatta tuttuğu öğrenildi. Hamile olan 25 yaşındaki annesinin de durumunun iyi olduğu ve enkazdan sağ olarak çıkarıldığı bildirildi. Masal bebek ve annesini enkazdan çıkaran ekiplerin sevinç gözyaşları ise herkesi duygulandırdı. (TRT Haber)

Masal bebek babasının kollarında Annesi emzirerek hayata bağladı

Öte yandan Adıyaman’da kurtarma çalışmalarına katılan Konya ve Erzurum Havalimanı kurtarma ekipleri ise enkaz altından minik bir bebeğe sağ olarak ulaştı. Enkaz altından çıkarılan minik bebek ekibin kucağında hastaneye götürüldü. (İHA)

Masal bebek babasının kollarında Annesi emzirerek hayata bağladı

AZRA BEBEK 30 SAAT SONRA ANNESİ VE ABLASI İLE ENKAZDAN KURTARILDI

Hatay'ın Antakya ilçesi Ekinciler Mahallesi'nde enkaz altında kalan Fatma Selçuk ile kızları Ravza ve Azra, 30 saat sonra ekiplerce yaralı olarak kurtarıldı. Fatma Selçuk ile kızları, Reyhanlı ilçesindeki hastaneye kaldırıldı. Tedaviye alınan anne ve çocuklarının sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi. Baba Suphi Selçuk'un ise hala enkazda olduğu, kurtarma çalışmalarının sürdüğü öğrenildi. (Ferhat DERVİŞOĞLU/ HATAY, DHA)

Haberin Devamı

Masal bebek babasının kollarında Annesi emzirerek hayata bağladı

ÜNİVERSİTELİ MİLLİ DAĞCI VE EKİBİ 7 HAYAT KURTARDI

Deprem haberini Erzurum’da bir kongredeyken öğrenen ve 17 saat süren yolculuğun ardından Hatay'a ulaşan Dokuz Eylül Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı, milli dağcı Çetin Bayram'ın başında bulunduğu ekip, 24 saatte 7 hayat kurtardı. Aralarında Rus ve Azerbaycanlı dağcıların da olduğu 11 kişilik ekip gece önce doktor Ufuk Bayraktar'ı ardından da umudun sembolü haline gelen 2 aylık bebek Mehmet Çınar'ı enkazdan sağ çıkardı. Umutcan ÖREN/ANKARA, (DHA)

Masal bebek babasının kollarında Annesi emzirerek hayata bağladı

'TAMAM KUZUM GİDELİM'

AFAD koordinasyonunda Hatay ve Kahramanmaraş'ta arama kurtarma çalışmalarını sürdüren Antalya Büyükşehir Belediyesi ekipleri enkaz altında kalanlara ulaşabilmek için zamana karşı mücadele etti. Büyükşehir ekipleri, Hatay ve Kahramanmaraş'ta dünden bu yana 24 vatandaşı enkazdan sağ olarak çıkarmayı başarırken, bugün ise Hatay'da mucize bir kurtuluşa imza attı. Enkazın altında soğuk havaya rağmen yaşama tutunmayı başaran bir kız bebek Antalya itfaiyesi ekiplerince kurtarıldı. Kız bebeği kucaklayıp, 'Allah Allah' diyerek enkazdan çıkaran itfaiye personeli, 'Tamam kuzum, gidelim' diyerek ambulansa götürürken, duygulandı. ANTALYA, (DHA)

Haberin Devamı

Masal bebek babasının kollarında Annesi emzirerek hayata bağladı

YAĞMUR VE MİKAİL 43. SAATTE KURTARILDILAR

Bursa'dan Kahramanmaraş'a giden ekipler de enkazdakileri kurtarmak için zamanla yarışıyor. Bir bina enkazında Yağmur ile babasının sesini duyan ekipler, çalışmalar sonucu 41 saat sonra ikisini de sağ kurtardı. Ekiplerin Yağmur ile konuştuğu anlar ise duygulandırdı. "Kanka, şimdi buradan çıkacağız. Tamam mı?" diyen ekiplere, Yağmur, "Burası çok dar, ayaklarımı çıkarın. Kalçamın olduğu yerler çok ağrıyor" diyerek yanıt verdi.

BU KEZ MUCİZENİN ADI 'MİKAİL'

Bursa'dan afet bölgesine giden başka bir ekip de enkaz arama-kurtarma çalışmaları sırasında bir ses duydu. Çocuk sesine yönelen ekipler, uzun uğraşlar sonucu felaketin 43'üncü saatinde, 4 katlı bir binanın zemin katındaki Mikail Uğur'a ulaştı. Bir kanepenin köşesinde ulaşılan ve hayli bitkin olduğu görülen Mikail, ilk müdahalesinin ardından enkazdan çıkarılarak, sağlık ekiplerine teslim edildi. Bursalı arama-kurtarma ekipleri, Mikail'e hastaneye kadar eşlik etti. (Mehmet İNAN/ BURSA, DHA)