Gündem Maske yasağı kalktı mı, ne zaman kalkacak? 2021 Maskeler ne zaman çıkacak?

Maske yasağı kalktı mı, ne zaman kalkacak? 2021 Maskeler ne zaman çıkacak?

24.06.2021 - 09:50 | Son Güncellenme:

En son yapılan Kabine Toplantısı sonrasında 1 Temmuz itibariyle tüm yasakların kaldırılacağı duyuruldu. Normalleşme için sabırsızlanan vatandaşlar ise maskeler hakkında meraklandı. Maskeler ne zaman çıkacak? sorusu yoğun ilgi görmeye başladı. Peki 1 Temmuz'dan itibaren maskeler çıkacak mı?

Maske yasağı kalktı mı, ne zaman kalkacak 2021 Maskeler ne zaman çıkacak

Koronavirüs salgını ile mücadele tüm dünyada devam ediyor. Ülkemizde aşılamanın hız kazanması vaka sayılarını bir hayli düşürdü. Günden güne iyi giden durum yasakların da kalkmasına sebep oldu. Fakat halen tedbiri elden bırakmamamız da her fırsatta hatırlatılıyor. 1 Temmuz'dan itibaren kalkacak olan yasaklar sonrasında maskeler hakkında arayış artacak. Maskeler ne zaman çıkacak? 1 Temmuz'dan itibaren maskeler çıkacak mı? İşte Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından maskelere ilişkin cevap...

Haberin Devamı

MASKELER NE ZAMAN ÇIKACAK?

Bakan Koca Bilim Kurulu toplantısı sonrası yaptığı açıklamada maskelerden en erken ne zaman kurtulabileceğimizi açıkladı. Bakan Fahrettin Koca net formülü verdi:

Koca, "Maske kullanımı ne zaman kaldırılabilir?" sorusu üzerine, "Biz toplumsal bağışıklığın oluşmadığı bu dönemde, maskeyi halen o güvenlik çemberi içinde kullanmamız gerektiğini tekrar hatırlatmak istiyorum. Toplumsal bağışıklığın oluştuğu, en az yüzde 70 oranında aşılamanın olduğu dönemde maskelerden de artık kurtulabileceğimiz dönem olur diye düşünüyorum." diye konuştu.