Gündem MasterChef'te kaptanlık oyununu kim kazandı? MasterClass ödülünün sahibi kim oldu?

MasterChef'te kaptanlık oyununu kim kazandı? MasterClass ödülünün sahibi kim oldu?

05.11.2019 - 08:17 | Son Güncellenme:

MasterChef heyecan dolu yeni bölümleri ile ekrana gelmeye devam ediyor. Haftanın ilk bölümünde kaptanlık için kıyasıya bir mücadele yaşandı. MasterChef'de şefler kaptan adayı beş kişi arasından bu haftanın mavi takım kaptanını seçti. Kaptan seçiminin ardından takımlar MasterClass ödülü için yarıştı. Peki MasterChef'te kaptanlığı ve ödül oyununu hangi takım kazandı?

MasterChefte kaptanlık oyununu kim kazandı MasterClass ödülünün sahibi kim oldu

MasterChef'te haftanın ilk bölümü dün akşam ekrana geldi. Kaptanlık oyunu ile başlayan MasterChef'de şefler yarışmacılar kendileri için çiğ köfte yapmalarını istedi. Birçok iddialı yarışmacının olduğu MasterChef kaptanlık ödülünde verilen süre ise 45 dakika oldu.

Haberin Devamı

45 dakikanın ardından tadım yapmaya başlayan Danilo Şef, Güzide, Cemre ve Rıfat'ın Çiğ köftelerini tattı.

Somer Şef ise Eda, Yasin, Alican ve Kıvanç'ın çiğ köftelerinin tadına baktı. Son olarak ise Mehmet Şef, Batuhan, Mustafa, Suna ve Ekin'in çiğ köftelerini tadımladı. Danilo Şef tadım yaptığı tabaklar arasından Cemre'yi Somer Şef, Yasin ve Alican'ı Mehmet Şef ise Mustafa ve Suna'yı çağırdı. Yapılan yeni tadımların ardından Şefler Suna, Alican ve Yasin'i geri gönderdi.

Cemre ve Mustafa arasında kaptanlık seçiminde bulunan şefler Cemre'yi kaptan olarak seçti. Cemre kaptanlığının ardından takımında olmasını istemediği Eda'yı Kırmızı takımın kaptanı olarak seçti. Yapılan eşleşmelerin ardından bu haftanın mavi ve kırmızı takımları şu şekilde sıralandı;

Haberin Devamı

Mavi: Cemre(Kaptan), Suna, Alican, Yasin, Kıvanç ve Mustafa

Kırmızı: Eda(Kaptan), Güzide, Batuhan, Rıfat ve Ekin

Takım seçimlerinin ardından Somer Şef'in MasterClass ödülü için iki takımdan Lübnan mutfağına özgü yemekler yapılması şefler tarafından istendi. İstenen yemekler ise şu şekilde oldu;  Humus, Babagannuş, Tabbule, Şiş Tavuk, Sarımsaklı Toum (Sos) Şiş Köfte, Vişne Sos, Kibbeh-İçil Köfte, Taş Kadayıf

ÖDÜL OYUNUNU HANGİ TAKIM KAZANDI?

Kırmızı ve Mavi takımın kıyasıya mücadelesinde kazanan takım 4-3'lük skorla Mavi takım oldu. Kırmızı takıma handikap olarak Sarımsaklı Toum sosunu kötü yapmış olmaları etki ederken Mavi takımın şiş köfte ile birlikte servis ettikleri Vişne sosu unutmaları büyük handikap oldu. 

MASTERCHEF 42. BÖLÜM FRAGMANI