Gündem Matematik ve atletizm ortaklığında yarışacaklar

Matematik ve atletizm ortaklığında yarışacaklar

10.04.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Mektebim Okulları, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türkiye Atletizm Federasyonu ortaklığıyla Mathletic Matematik Yarışması düzenliyor. Başvuruları süren ve birinci etabı 13 Nisan’da yapılacak yarışmayla öğrencilerin matematik dersindeki akademik bilgi seviyelerinden bağımsız olarak yeteneklerini ortaya çıkarmak, beden matematikleri hakkında farkındalık oluşturmak amaçlanıyor.

Matematik ve atletizm ortaklığında yarışacaklar

Yazılı ve test şeklindeki teorik sınavda, öğrencilerin bilişsel düzeylerine uygun ancak öğrenim gördükleri düzeyin matematik dersi kazanımlarından bağımsız, sayısal algoritmalar ve mantık örgüsü üzerine kurgulanmış 30 adet çoktan seçmeli soru yöneltilecek. Yarışmanın 4 Mayıs’ta Türkiye Atletizm Federasyonu İstanbul Ataköy Atletizm Salonu’nda yapılacak Beden Matematiği Farkındalık Etabı’nda ise öğrencilerin aldığı skorlar değil, atletizm kurallarıyla bedensel yetenekleri hakkındaki farkındalıkları ölçülecek.

Haberin Devamı

Ulusal sıralamada ilk 12 arasında yer alan öğrencilerin katılabileceği finalde her katılımcı Sürat Koşusu, Gülle Atma, Roket Atma, Uzun Atlama olmak üzere dört istasyonun dördüne katılmak zorunda. Mektebim tarafından düzenlenen, Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) bağlı resmi ve özel eğitim kurumlarındaki ilkokul üçüncü sınıftan lise son sınıfa kadar tüm öğrencilerin katılabileceği yarışmanın başvuruları internet üzerinden ve bireysel olarak yapılabiliyor. Geçen yıl Türkiye genelinde 5 bin öğrencinin katıldığı yarışma, Mektebim Ortaokul ve Lise Matematik Bölümleri tarafından kurgulandı.

Teorik Sınav Etabı’nda elde edilen puanın yüzde 60’ı ile Final Etabı’nda elde edilen puanın yüzde 40’ı toplanarak yarışmacının Mathletic Puanı elde edilecek yarışmada tüm finalistlere katılım belgesi verilecek. Dereceye girenlerin ise madalya, tablet, akıllı telefon, spor seti, strateji-matematik oyun seti ile ödüllendireceği yarışmaya başvurular www.mektebim.k12.tr adresinden ve bireysel olarak Mektebim Okulları’ndan yapılabilecek.