Gündem Meclis’te Kürt tartışması çıktı

Meclis’te Kürt tartışması çıktı

31.01.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

TBMM Genel Kurulu’nda, Avrupa Konseyi İnsan Ticaretine Karşı Eylem Sözleşmesinin Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı’nın görüşülmesinde tartışma yaşandı.

Meclis’te Kürt tartışması çıktı

Tasarı üzerinde konuşan HDP Siirt Milletvekili Besime Konca, TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın’ın, “Kürdistan yoktur” dediğini anımsatarak, “MHP ve AKP, Başkanın bu sözü üzerine ayağa kalktı, alkışladı. Aslında alkışladığınız Erdoğan’dı. Erdoğan da Kürdistan’ın olduğunu söyledi” diye konuştu.

Haberin Devamı

Kürtlerin tarihteki 28 isyanının başlangıcında, “çukur, barikat” olmadığını belirten Konca, “28 kez Kürtleri katlettiniz. Kürtlere katliamlar yapıldı. Bugün kazılan ‘çukurlar’ yıllardır dayatılan katliamın sonucunda insanların geliştirdiği refleks ve öz savunma gerekçesidir” şeklindeki sözlerine Ak Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı,tepki gösterdi.

Bostancı: Kınıyorum

Kürsüye gelen Bostancı, şunları kaydetti: “Halkın oylarına, demokrasinin ahlakına ve namusuna sahip çıkması gereken, en temel kural olan, demokrasi ile terörün asla bağdaşmayacağı ilkesini burada beyanlarıyla ihlal eden, açılan çukurları ve bu çukurların orada yarattığı trajediyi, ‘Halk kendisini savunuyor, öz yönetimini kuruyor’ diyerek savunan bu anlayışı kınıyorum. Bu akıl, terörün açtığı çukurları ve çukurların arkasında 20-22 yaşındaki çocukların, ‘hadi halkınızı kurtarıyorsunuz, öz yönetimi kuruyorsunuz’ diyerek onurlandırılan ve ölüme gönderilen çocukların sorumlusudur. O çocukların elleri onlara gaz veren, ölüme gönderen bu aklın, siyasetin yakasında olacaktır” dedi. MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay da Konca’nın ifadelerini kabul etmediklerini söyledi.