Gündem Medyatik doktor tartışması

Medyatik doktor tartışması

24.12.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

Tıp dünyasında “medyatik doktorlar” tartışması başladı. Tartışmanın fitilini ise Türkiye Diabet Tedavi ve Eğitim Vakfı Başkanı Prof. Dr. Temel Yılmaz’ın ulusal bir gazetede “Magazin tıbbı ve medyatik doktorlar” başlıklı yazısı başlattı.

Medyatik doktor tartışması

Prof. Dr. Yılmaz, “Magazin tıbbı, kısa tanımıyla, uzmanlık alanının olmadığı bir konuda geniş kitleleri ilgilendiren hastalıklarla ilişkili ilgi toplamak ya da rant amacıyla, henüz kanıtlanmamış hatta üzerinde çalışılmamış, doğruluğu bilinmeyen bilgilerle hastalıkların yönetilmeye çalışıldığı alan olarak tanımlanabilir. Magazin tıbbı, medyanın desteğiyle büyük rant alanı yarattı. Özellikle, fitoterapisti, kardiyoloğu, akciğer uzmanı herkes kendi alanını bırakıp diyabet ve obezite alanına geçti” diye yazdı. Yılmaz, göğüs hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta’nın hışmına uğradı. Prof. Dr. Küçükusta, şahsi internet sayfasından Prof. Dr. Yılmaz’a sert eleştirilere yönelterek,

Medyatik doktor tartışması
“Magazin tıbbının çaylak yani yeni kuşak mensubu Temel Yılmaz arkadaşıma, kaşarlanmış ‘hocalarına’ kalem kaldırırken çok dikkatli olmasını tavsiye ediyorum. Daha dün bir, bugün iki: Cin olmadan adam çarpmaya kalkmasın. Kimse de boyuma posuma, soyadıma bakıp da beni ‘küçük’ görmeye kalkmasın, ayağını denk alsın, benimle tartışacak adamın zıplarım, alnını karışlarım” ifadelerini kullandı. Prof. Dr. Küçükusta yazısınDA Prof. Dr. Yılmaz’a yönelik şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Kısa süreli medyatik doktor olmak kolaydır, bir iki sıradışı şey söylersiniz, manşetlere bile çekilirsiniz ama bilginiz, birikiminiz yeterli değilse saman alevi gibi söner gidersiniz. Bu âlemde kalıcı olmak kolay iş değildir ve benim gibi senelerdir sahnelerden inmeyenlerin sayısı oldukça azdır... Bu vesile ile modern tıbbın insanları yanlış beslenme tavsiyeleri ile nasıl aldattığını yılmadan, korkmadan büyük bir cesaretle senelerdir dillendiren, milleti modern tıbbın derin narkozundan çıkaran Canan Karatay hocamızın ellerinden öpüyorum.”