Gündem Mehmetçik Raco’nun kapısına dayandı

Mehmetçik Raco’nun kapısına dayandı

03.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Afrin kırsalında karadan ve havadan atışlarla desteklenen Mehmetçik ve ÖSO güçleri, 8 askerin şehit olduğu 1083 rakımlı tepeyle 3 köyü daha PYD/PKK’dan temizledi. ÖSO unsurları Raco’ya yakın mahallelere girdi

Mehmetçik Raco’nun kapısına dayandı

PYD/PKK’lı teröristlere karşı yürütülen Zeytin Dalı Harekâtı başarıyla sürüyor. Karadan ateş destek unsurlarıyla havadan jetler, ATAK helikopterleri ve SİHA’larla desteklenen operasyonda dün TSK ve ÖSO, sekiz askerin kahramanca şehit düştüğü 1083 rakımlı tepe ile birlikte üç köy ve iki tepeyi daha PKK/PYD/YPG’den kurtararak Raco beldesi merkezine dayandı. Kent merkezine yakın mahalllerde TSK destekli ÖSO unsurları ile YPG’li teröristler arasında şiddetli çaştışmalar yaşandı. Genelkurmay Başkanlığı, harekâtta önceki gün yaşanan yoğun çatışmalarda etkisiz hale getirilen 73 teröristle birlikte toplam 2 bin 222 PKK/KCK/PYD-YPG ve DAEŞ mensubunun etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Genelkurmay Başkanlığı açıklamasında, Afrin’in batısında tespit edilen 9 teröristin ise ATAK helikopterleriyle vurulduğunu duyurdu.

Haberin Devamı

O tepe de ele geçti

Havadan savaş uçakları, SİHA’lar ve ATAK helikopterleri karadan da ateş destek unsurları ile desteklenen TSK ve ÖSO unsurları dün Afrin’in kuzeybatısındaki Raco beldesine bağlı Mesekanlı, Mamalı, Atamanlı köyleri ile Bilal köy tepesini YPG/PKK-DEAŞ’tan kurtardı. Böylece, Raco beldesinin merkezinin girişine ulaşılmış oldu.

Mehmetçik Raco’nun kapısına dayandı

İlerleme sırasında, önceki gün teröristlerle çıkan çatışmada sekiz askerin kahramanca çarpışıp şehit düştüğü 1083 rakımlı tepe de ele geçirildi. TSK ve ÖSO güçleri, harekatın başından bu yana YPG/PKK-DEAŞ’ın işgalindeki Afrin’de biri belde merkezi, 91’i köy, 6’sı köy altı yerleşim ve 21’i stratejik dağ veya tepe, biri YPG/PKK’ya ait üs olmak üzere 120 noktayı ele geçirdi.

Haberin Devamı

TSK ve ÖSO’nun Afrin’e doğru ilerleyişi sürerken Genelkurmay Başkanlığı tarafından dün yapılan bilgilendirmede son 24 saatte kara ve hava operasyonları sonucu 73 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiği açıklandı. Açıklamada, “Harekâtın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 2 bin 295 olmuştur. Hava harekâtı ve kara ateş destek vasıtaları ile desteklenen kara harekâtı planlandığı şekilde başarıyla devam etmektedir” denildi.

Harekât kapsamında Afrin kırsalında yer alan teröristlere ait mevziler, savaş uçakları tarafından vuruldu. Bombalanan alanlardan yükselen duman, Hatay sınır hattından da görüldü.

Mehmetçik Raco’nun kapısına dayandı

ÖSO güçleri Raco mahallelerinde

Cinderes merkezi ile birlikte Afrin önündeki iki kritik beldeden Raco merkezine yönelik yoğun operasyonlar dün sabah saatlerinden itibaren başladı. Sabah namazından sonra operasyon için harekete geçen TSK destekli ÖSO birlikleri Raco çevresindeki köyleri ele geçirdi. ÖSO birlikleri ile kent merkezine yakın mahallelerde YPG/PKK’lı teröristler arasında şiddetli çatışmalar yaşandı.

ATAK helikopteri 9 teröristi vurdu

Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan bilgilendirmede, milli ve yerli ATAK helikopterlerinin Zeytin Dalı Harekâtı’nda kara birliklerine yoğun ateş desteği sağlamaya ve PKK/KCK/PYD-YPG ile DAEŞ’e mensup terör örgütü unsurlarının korkulu rüyası olmaya devam ettiği de belirtildi. Bilgilendirmede, Afrin’in batısında tespit edilen PKK/KCK/PYD-YPG ve DAEŞ mensubu dokuz teröristin de ATAK helikopterleriyle yapılan atışlar sonucunda etkisiz hale getirildiği kaydedildi.