Gündem Mehmetçik yürüyor YPG’liler kaçıyor

Mehmetçik yürüyor YPG’liler kaçıyor

04.01.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin operasyonunu önlemek için Esad’la masaya oturan terör örgütü YPG/PKK, federasyondan vazgeçtiğini açıklamıştı. Teröristler şimdi de gruplar halinde bölgeyi terk ediyor

Mehmetçik yürüyor YPG’liler kaçıyor

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Suriye sınırına askeri sevkiyatı sürerken, Menbiç’i kontrol eden terör örgütü PKK/YPG, gruplar halinde bölgeyi terk ediyor. Suriye Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, 400 kişilik grubun bölgeden ayrıldığı belirtildi. Terör örgütü YPG ise bölgeden çekilmediğini ve mevzilerinde kalmaya devam ettiğini duyurdu. Operasyonu önlemek için Esad yönetimi ile masaya oturması sonrası federasyondan vazgeçtiğini açıklayan terör örgütü, bölgeye ilişkin “özerklik ifadesini kullanmaya başladı.

Haberin Devamı

400 YPG’Lİ KAÇTI

Terör örgütü YPG’nin, TSK’nın olası harekatını engelleme çabaları kapsamında Suriye ordusunun Menbiç sınırındaki Arimah bölgesinde bekleyişi sürüyor. Suriye Savunma Bakanlığı’nın bölgede durumun normale dönmesi kapsamında 400 teröristin kent merkezinden ayrıldığını açıklaması kafaları karıştırdı.

Bakanlık açıklamasında, Şam yönetimi ile terör örgütü YPG arasında yapılan anlaşma kapsamında 400 kadar terör örgütü mensubunun 1 Ocak’ta 30 araçlık konvoyla Menbiç’i Fırat Nehri’nin doğu kıyısından terk ettiği ifade edildi. Ayrıca kenti terk eden teröristlerin görüntüsüne yer verildi. Terör örgütü ise görüntünün 2016 kasım ayına ait olduğunu iddia ederek, çekilmeyi yalanladı. İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) ise kentten çekilen silahlı grupların sayısını 250 olarak açıkladı.

Haberin Devamı

Operasyonu önlemek için Esad yönetimi ile masaya oturması sonrası federasyondan vazgeçtiğini açıklayan terör örgütü, bölgeye ilişkin “özerklik” ifadesini kullanmaya başladı. Bu kapsamda “federasyon” ifadesini içeren tabela ve amblemler de kaldırıldı.

Rusya’nın gözetiminde Esad yönetimi ile görüşmelere devam eden terör örgütünün, isim değişikliği sonrası başta Menbiç olmak üzere Arap bölgelerinden çıkmaya hazırlandığı öğrenildi.

Mehmetçik yürüyor YPG’liler kaçıyor

SEVKİYAT SÜRÜYOR

Kilis’in Elbeyli ilçesinde konuşlu olan tank ve zırhlı araçlardan oluşan askeri konvoy Şanlıurfa’ya gitmek üzere yola çıktı.
Türkiye’nin çeşitli yerlerinden gelen ve Elbeyli’de konuşlandırılan tank ile zırhlı araçlardan oluşan konvoy Suriye sınırında konuşlandırılmak üzere yola çıktı. Geniş güvenlik önlemleri altında ilerleyen konvoyun Şanlıurfa’ya gideceği öğrenildi. Kilis’te sınır hattında yoğunluk yaşanırken, sevkiyatlar da devam ediyor. KİLİS, DHA

ÖSO, eli tetikte emir bekliyor

TSK’nın daha önce düzenlediği iki harekata da katılan Özgür Suriye Ordusu güçleri Fırat’ın doğu yakası ile Fırat Kalkanı bölgesine komşu Menbiç sınırındaki cephe hatlarını güçlendirerek eli tetikte görev yapıyor.

Fırat Kalkanı bölgesi ile teröristlerin kontrolündeki Menbiç kentini birbirinden ayıran Sacur Çayı’nın iki yakasında TSK ve ABD askerleri devriye görevini sürdürürken, ÖSO teröristlerin mevzilerine bazı noktalarda birkaç yüz metre mesafedeki cephe hatlarında ağır silahlarla taarruza hazır şekilde bekliyor. ÖSO güçleri operasyona hazır olduklarını ve bir an önce düzenlenecek harekat ile bölgeyi teröristlerden arındırmayı hedeflediklerini kaydetti. CERABLUS DHA