Gündem Melda’nın annesi astım krizi geçirmiş

Melda’nın annesi astım krizi geçirmiş

06.07.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Çanakkale’de halk plajında 10 aylık bebeği can simidiyle sürüklenen ve sorumsuzlukla suçlanan anne “O an astım krizi geçirip nefessiz kaldım” diyerek kendini savundu

Melda’nın annesi astım krizi geçirmiş

Çanakkale’nin Ayvancık ilçesinde geçen perşembe günü saat 17.00 sıralarında Küçükkuyu Beldesi halk plajında meydana gelen olayda, bindirildiği can simidiyle birlikte poyrazın etkisiyle 1 kilometre açığa sürüklenen 10 aylık Melda bebeği Sahil Güvenlik ekibi kurtardı.

Haberin Devamı

‘Haksızlık yaptılar’

Dalgınlık sonucu açığa sürüklendiği sanılan 10 aylık Melda bebekle ilgili haberleri okuyanlar, anneyi sorumsuz olduğu yönünde eleştirip tepki gösterdi. Sessizliğini bozan anne Damla Gergin, eleştirilerin haksız olduğunu belirtti. Canından çok sevdiği Melda bebeği yaşadığı sağlık sorunlarına rağmen dünyaya getirdiğini anlatan anne Damla Gergin, o gün kızı ile birlikte halk plajında denize girerken astım krizi geçirerek, nefes alamadığını ve fenalaştığını, her şeyinde saniyeler içinde geliştiğini belirtti. Gergin, “Kendim astım hastasıyım. Hatta Melda’yı dünyaya getireceğim zaman, astım hastası olduğum için körfezde hiçbir hastane doğumumu yaptırmadı. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde bebeğimi dünyaya getirdim” dedi.

Haberin Devamı

‘Kurtarmaya çalıştım’

Olayın yaşandığı gün Küçükkuyu Halk Plajı’na komşularıyla birlikte gittiklerini söyleyen anne Gergin, o anları şöyle anlattı: “O gün denize girdiğimizde su göğüs seviyemdeydi. Astım krizim tuttu. Yüzümü silerken, baktım kızım gidiyor. Arkasından yürümeye çalıştım dibe battım. Ayağım yere basar basmaz da hemen ’kızım gidiyor’ diye bağırmaya başladım. Kızımı kucağıma alıncaya kadar bana boş simidi getirecekler diye düşündüm. Bu yüzden hiç uyuyamıyorum.” Kendisi hakkında haksız eleştiriler yapıldığını ve çok üzüldüğünü söyleyen Gergin, “Keşke bu olay benim hiç başıma gelmesiydi de benim çocuğuma olan anneliğim, anne sevgim gündeme gelseydi. Rahatsızlığım olmasa ben onu hayatta bırakmazdım. Kim bırakır ki çocuğunu."