Gündem Memleket Partisi’nde büyük karar zamanı

Memleket Partisi’nde büyük karar zamanı

11.04.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Seçimlerde umduğunu bulamayan Muharrem İnce’nin genel başkanlığını yaptığı Memleket Partisi, bayramdan sonra yol haritasını belirleyecek.

Memleket Partisi’nde büyük karar zamanı

MEHTAP GÖKDEMİR / Ankara - 17 Nisan Çarşamba günü toplanacak MYK’da iç muhasebe yapılacak, partinin kapatılması ya da küçülmesi değerlendirilecek. Küçülme görüşünün ağır bastığı partide, “küçülerek devam” kararının alınması halinde kemerler sıkılacak, tasarruf tedbirleri uygulanacak. Faaliyetler büyük ölçüde dijital platforma taşınacak, genel merkez için kirası daha uygun bir yer bakılacak.

Haberin Devamı

‘Küçülme ağır basıyor’

MYK öncesi Milliyet’e konuşan bir kurmay, partinin kapatılmasının da ihtimal dahilinde olduğunu belirterek, “İki ihtimal var. Kapatma ya da küçülme. Ama küçülme fikri ağır basıyor. Kararsızlar da bulunuyor. Küçülme kararı alınması halinde giderler kısılacak, masraflar azaltılacak” dedi. Bir başka kurmay ise, “Ben küçülmeden yanayım. ‘Kapatalım’ diyenler de var ama benim gönlüm razı değil. Birçok arkadaşın da gönlü razı değil buna. MYK olarak kapatma kararını kesinleştirecek olan biz değiliz. MYK’da ön karar alınırsa, kurultayın toplanıp karar alınması lazım. Genel Başkan’ı seven, arkasında koşan, bizim yaptığımız siyaseti benimseyen bir sürü insan var. Genel Merkez’in durumu ne, ne kadar paramız var, neyi karşılayabiliriz ona bakacağız. Bu hesap kitaba ilişkin rapor MYK’ya sunulacak” diye konuştu.

Haberin Devamı

İnce geleneği bozmadı

Memleket Partisi Genel Başkanı İnce, bayram nedeniyle geldiği memleketi Yalova’da bayram namazını kılmak için Elmalık Köyü Camii’ne gitti. İnce, namazın ardından cami avlusundaki sıraya girerek tüm köylüleriyle bayramlaştı. İnce, burada yaptığı açıklamada, “Gelenekleri bozmadım. Ramazan ve Kurban Bayramı bizim için tatil değildir. Bütün Müslümanların bayramını kutluyorum ve bütün insanlığa barış, huzur ve mutluluk getirmesini diliyorum” diye konuştu. - YALOVA İHA

Yazarlar