Gündem ‘Menfez Paşası’nın çelişkili ifadeleri

‘Menfez Paşası’nın çelişkili ifadeleri

22.12.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Marmaris’te kaldığı otele saldırı düzenleyen ve darbe girişimi başarısız olunca kaçıp bir menfezde saklanırken yakalanan darbecilerden “paşa” lakaplı eski astsubay Zekeriya Kuzu’nun, 30 Temmuz’daki savcılık ifadesinde örgüt üyesi olduğunu öne sürdüğü 57 askerden 14’ü için daha sonra verdiği ek ifade de “emin değilim” dediği ortaya çıktı.

‘Menfez Paşası’nın  çelişkili ifadeleri

İfadeleri birbiriyle örtüşmeyen ‘Menfez paşası’ Kuzu’nun “FETÖ üyesi” dediği 42 askerin birçoğunun da örgütle bağlantısı ise henüz tespit edilemedi. Çiğli 2. Ana Jet Üs Komutanlığının “üs imamı” olarak anılan Kuzu, tutuklandığı 30 Temmuz’daki ilk ifadesinden 12 gün sonra Muğla Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla 11 Ağustos’ta 13 sayfa ek ifade verdi. İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesinde alınan ek ifadesinde, görev yaptığı birlikteki FETÖ bağlantılı olduğu öne sürülen askerleri anlattı. Önüne fotoğrafları konulan kişilerin isimlerini ve görev yaptıkları yerleri söyleyerek teşhis eden Kuzu, 30 Temmuz’da savcılıkta verdiği ilk ifadesinde söz konusu 57 asker için “Ben bu kişilerin hepsini tanıyorum. Bu kişilerin 57 kişi olarak yapı içerisinde faaliyet gösterdiğinden eminim” derken, ek ifadesinde ise bu 57 kişiden 14 şüpheli için “emin değilim” diye cevap verdi. Güvenlik kaynakları, Kuzu’nun FETÖ üyesi dediği 42 askerden bir çoğunun örgütle bağlantısının henüz tespit edilememesi ve ifadelerinin birbiri ile örtüşmemesi dolayısıyla, şüphelinin bazı örgüt mensuplarını gizleme ihtimali üzerinde duruyor.
Örgüt şifresi
Darbe girişimi sonrası tutuklanan eski Hava Pilot Kurmay Albay Ramazan Elmas ile ilgili bilgiler de veren Kuzu, şunları anlattı: “Ramazan Elmas’ın örgütün içerisinde bulunduğunu biliyorum. Eski Albay M.K. de yapıda faaliyet gösterir çünkü Ramazan Elmas’a M.K’yı sorduğumda, ‘iyidir’ diyerek sıkıntı olmadığını ifade etti. Ramazan Elmas, örgüt içerisindeki birlikte olduğu şahıslar hakkında ‘iyidir, sıkıntı yok’ diye ifade eder.” l AA