Gündem Merhaba okul!

Merhaba okul!

11.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Yeni eğitim öğretim döneminde okullarda ilk ders zili çaldı. Okul öncesi, birinci, beşinci ve dokuzuncu sınıf öğrencileri için okula uyum haftası başladı.

Merhaba okul

Mili Eğitim Bakanlığı’nca uygulanan okula uyum haftası, öğrencilerin okul kaygılarını gidermek ve okul ortamını sevdirmek, öğrenme ortamını, öğretmen ve arkadaşlarını tanımalarını sağlamak amacıyla 2006-2007 eğitim öğretim yılından bu yana sürüyor. Bu kapsamda okula uyum haftasında ‘çocuk-aile-öğretmen tanışma’, ‘okul ve eğitim ortamını tanıma’, ‘arkadaşlarla oyun oynayarak kaynaşma’ gibi etkinlikler düzenlenecek.

Haberin Devamı

Dün başlayan uyum haftası, 14 Eylül Cuma günü sona erecek. Bakanlık, çocukların okula uyumlarının sağlanması için yönetici ve öğretmenlere yol göstermek amacıyla ‘Okula Uyum Haftası Kılavuzu’ hazırladı. Kılavuzda bir çocuğun dilinden ifade edilmiş yöneticilerden, öğretmenlerden, ailelerden beklentiler ana hatlarıyla sıralandı.

Merhaba okul

Bakanlık velilere okulun ilk günleri için de önerilerde bulundu. Çocuğu okula götürecek kişinin çocuğun kolayca ayrılabileceği kişi olması gerektiğini vurgulayan bakanlık, çocuğun önceden bilgilendirilmesini, ayrı kalacağının gizlenmemesini istedi.

Yazarlar