Gündem Mersin'de 7 Ocak (bugün) okullar tatil mi? Mersin'de hangi ilçelerde okullar tatil edildi? İşte o sorunun yanıtı...

Mersin'de 7 Ocak (bugün) okullar tatil mi? Mersin'de hangi ilçelerde okullar tatil edildi? İşte o sorunun yanıtı...

07.01.2020 - 07:23 | Son Güncellenme:

Yurdu etkisi altına alan soğuk ve yağışlı havanın ardından birçok ilde yağmur ve kar yağışı etkisini sürdürüyor. Mersin'de etkili olan sağanak ve fırtına nedeniyle birçok ilçede hayat olumsuz yönde etkilendi. Peki Mersin'de bugün okullar tatil mi? Mersin Valiliğinden açıklama geldi mi? İşte Mersin 7 Ocak hava durumu ve okullar tatil mi sorusunun yanıtı...

Mersinde 7 Ocak (bugün) okullar tatil mi Mersinde hangi ilçelerde okullar tatil edildi İşte o sorunun yanıtı...

Mersin'de okullar tatil mi sorusu öğrenci ve veliler tarafından araştırılmaya devam ediyor. Yurdu etkisi altına alan soğuk ve yağışlı hava hayatı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Mersin'de etkili olan fırtına ve yağışın ardından dün akşam saatlerinde Mersin için Meteoroloji'den kırmızı kod uyarısı yapıldı. Peki Mersin'de 7 Ocak Salı günü okullar tatil edildi mi? Mersin Valiliğinden açıklama yapıldı mı?

Haberin Devamı

Mersin'de 'kırmızı kod' teyakkuzu

İL AFET VE ACİL DURUM KOORDİNASYON KURULU TOPLANDI

Mersin Valisi Ali İhsan Su, kent merkezi ve ilçelerinde başlayan yağışların etkisiyle yaşanması muhtemel olumsuzluklara en kısa sürede müdahale edilmesi amacıyla toplanan İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulunu toplayarak, kent genelinde son durum hakkında yetkililerden bilgi aldı.

112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğünde gerçekleştirilen toplantıya, Vali Yardımcısı Mustafa Atsız ile Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı, Devlet Su İşleri 6'ncı Bölge Müdürlüğü, Karayolları 5'nci Bölge Müdürlüğü, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), Gıda, Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri ile ilgili kurumların temsilcileri katıldı.

Haberin Devamı

Toplantıda ilk olarak kurul üyelerinden riskli bölgeler, alınan tedbirler ve mevcut durum hakkında detaylı bilgi alan Vali Su, aşırı yağışların sebep olabileceği olumsuzluklara en kısa sürede müdahale edilebilmesi için tüm ekiplerin seferber edildiğini belirterek, ekiplerin çalışmalarını 24 saat esasına göre aralıksız bir şekilde sürdürdüğünü söyledi.

Konuşmasında olası afetler karşısında devletin tüm kurumlarının bir araya gelerek iş birliği içerisinde gerekli tüm tedbirleri aldığını ifade eden Vali Su, kurul üyelerine ve sahada görev yapan tüm ekiplere teşekkür ederek çalışmalarında başarılar diledi.

METEOROLOJİ'DEN HIZI 100 KİLOMETRE ÜZERİNDE FIRTINA UYARISI

Bu arada, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, çarşamba günü sabah saatlerine kadar Mersin merkez ilçeleri, Tarsus, Çamlıyayla ve kıyı ilçelerinde metrekareye 100-200 kilogram yağış düşmesinin beklendiği bildirildi

GÜLNAR'DA OKULLAR TATİL

Bu arada Gülnar ilçesinde 07 Ocak 2020 Salı günü taşımalı eğitimin yapıldığı okullar da eğitime bir gün ara verildi. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli, hamileler, şehit yakınları, gaziler ve süt izni kapsamında olanların da salı günü idari izinli sayılacak.

ÇAMLIYAYLA'DA KAR TATİLİ

Haberin Devamı

Mersin'e bağlı Çamlıyayla ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi. Kaymakam Resul Yıldırım tarafından yapılan açıklamada, ilçede etkili olan kar yağışı nedeniyle olası olumsuzlukların önüne geçebilmek amacıyla eğitime salı gün ara verildiği belirtildi. 

ERDEMLİ'DE 4 MAHALLEDE EĞİTİME BİR GÜN ARA VERİLDİ

Erdemli Kaymakamı Avni Kula tarafından da yapılan açıklamada ilçenin yüksek kesimlerinde bulunan ve yoğun kar yağışından etkilenen Güzeloluk, Karayakup, Sorgun ve Sarıkaya mahallelerinde taşımalı eğitim ile Erdemli Sağlık Lisesi'nde olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitimin Salı günü tatil edildiği belirtildi.