Gündem Mersin'de zincirleme kaza! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Mersin'de zincirleme kaza! Çok sayıda ölü ve yaralı var

26.05.2024 - 20:17 | Son Güncellenme:

Son dakika haberine göre; Mersin-Adana otoyolunda Tarsus sınırlarında bir otobüsün de karıştığı zincirleme kaza meydana geldi. Kazada 10 kişi hayatını kaybetti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kazayla ilgili gerekli tahkikatın başlatıldığını açıkladı. Kazada 3 Cumhuriyet savcısı görevlendirildi. Görgü tanığı kaza anını anlattı.

Mersin-Adana Otoyolu'nda biri otobüs 4 aracın karıştığı zincirleme kazada ilk belirlemere göre 10 kişi hayatını kaybetti, 30'dan fazla kişi de yaralandı.

Haberin Devamı

Kaza, Mersin-Adana Otoyolu Tarsus ilçesi Yeniceoba'yı geçtikten sonra meydana geldi. Alınan bilgiye göre, Adana istikametinden gelen 34 SD 8821 plakalı yolcu otobüsünün yağışlı havada kayarak devrilip karşı şeride geçmesiyle ikisi otomobil, biri kamyonet 4 aracın karıştığı zincirleme kaza meydana geldi. Kaza yerine çok sayıda polis, jandarma, sağlık ve itfaiye ekibi sevk edildi. Kazada ilk belirlemere göre 10 kişi hayatını kaybetti. 30'dan fazla yaralı ise olay yerine gelen ekipler tarafından Adana ve Mersin'deki hastanelere sevk edildi.

YAKINLARI GÖZYAŞLARINA BOĞULDU

Kazada ölenlerin yakınları, acı haber sonrası olay yerine akın etti. Bölgeye gelen vatandaşlar gözyaşlarına boğulurken, bazıları sinir krizi geçirdi. Yetkililer, acılı vatandaşları güçlükle sakinleştirdi.

Haberin Devamı

KAZA ANINI ANLATTI

Kazaya tanık olan 41 yaşındaki Murat Şahin, o anları anlattı. Şahin, ”Mersin istikametinden Adana istikametine gidiyorduk, hava yağışlıydı. İşte bir anda karşı taraftan otobüsün takla atarak geldiğini gördüm. Aracı dayım kullanıyordu zaten, ben yolcu konumundaydım. Otobüsün muavininin kazadan sonra, 'Bir aracı solladık ve direksiyon hakimiyetini kaybettik' dediğini duydum. Zaten otobüsün şeklinden de belliydi. Otobüs direkt kırınca bu şekilde takla atarak geldi. Yolcular yolun sağına doğru savruldu. Takla atınca seyir halindeki iki aracın üzerine düştü. Kaza sonrası hemen yaralılara müdahale ettik. Maalesef küçük çocuklar da vardı. Allah rahmet eylesin” dedi.

VALİ PEHLİVAN, KAZA YERİNE GELDİ

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan da 10 kişinin hayatını kaybettiği kaza yerine gelerek görevlilerden bilgi aldı. Basına açıklamada bulunan Pehlivan, Diyarbakır'dan İstanbul'a gitmekte olan yolcu otobüsünün otoyolda seyir halindeyken bilinmeyen nedenle şerit değiştirmek isterken karşı şeride geçtiğini söyledi. Otobüsün devrilip, takla tarak karşı şeride geçtiğini aktaran Pehlivan, burada önce iki otomobille çarpıştığını ardından da kamyonun kazaya dahil olduğunu dile getirdi. İlk belirlemelere göre 10 kişinin kazada hayatını kaybettiğini açıklayan Pehlivan, "39 da yaralımız var. İntikalleri hastanelere gerçekleşti. Çok üzüldük, kayıplarımızı Allah'tan rahmet diliyoruz" dedi. Pehlivan, otobüste 28 yolcu ve 4 mürettebat olduğunu sözlerine ekledi.

Haberin Devamı
1/10

2/10

3/10

4/10

5/10

6/10

7/10

8/10

9/10

10/10

GEREKLİ TAHKİKAT BAŞLATILMIŞTIR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Tarsus - Adana - Gaziantep Otoyolu’nda meydana gelen elim trafik kazasında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Cenab-ı Allah’tan rahmet niyaz ediyorum. İlgili makamlarımız, kazaya dair gerekli tahkikatı ivedilikle başlatmışlardır. Vefat eden vatandaşlarımızın ailelerinin ve milletimizin başı sağ olsun" ifadelerine yer verdi.

YERLİKAYA VE TUNÇ'TAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, ”Diyarbakır’dan İstanbul’a gitmekte olan bir yolcu otobüsü, Mersin ili Tarsus ilçesi Yenice Mahallesi mevkiinde otobanda iki binek araç ve bir kamyonla çarpıştı. İlk belirlemelere göre kazada maalesef 10 vatandaşımız hayatını kaybetti, 39 vatandaşımız ise yaralandı. Kazada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine sabır; yaralılarımıza acil şifalar diliyorum" dedi.

Haberin Devamı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da 3 Cumhuriyet savcısının görevlendirildiğini belirterek, "Mersin'in Tarsus ilçesi Yenice Mahallesi mevkiinde TAG Otoyolu'nda meydana gelen zincirleme trafik kazası hepimizi derinden üzmüştür. Kazayla ilgili Tarsus Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatılmış olup, Tarsus Cumhuriyet Başsavcısı koordinesinde 3 Cumhuriyet savcısı görevlendirilmiştir. Kazada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine sabır, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum." açıklamasında bulundu.