Gündem Mert’in gözlerine kök hücre umudu

Mert’in gözlerine kök hücre umudu

25.12.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul Üsküdar’daki bir ortaokulda fen deneyi sırasında yaşanan patlamada iki gözünden ağır yaralanan 11 yaşındaki Mert Öztoprak’ın yeniden görebilmesi için kök hücre tedavisi uygulanacak.

Mert’in gözlerine kök hücre umudu


Haydarpaşa Numune Hastanesi ve Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki tedavi gören Mert’in tedavisini Üsküdar Belediyesi üstlendi ve Mert dün yüzlerce yanık göz tedavisi yapan Op. Dr. Levent Akçay’a emanet edildi.

‘Fener’in maçına gideceğim’
Kontrol ettiği küçük Mert’in sağ gözünün 2 yıl sürecek bir tedaviyle görebileceğini belirten göz cerrahı Dr. Akçay, “Yanık vakalarında tam tahmin etmek zordur. Mert 2 yıl bizimle. Sağ gözü zaten yakından görüyor. 3 ay sonra ailesinden alınacak kök hücre ile yüzde 30 ile yüzde 100 arasında görebilecek. Gözbebeği ile gözbeyazı arasından kök hücre Mert’in umudu olacak” dedi. Göz yanıklarının tedavisinde ilk müdahalenin önemli olduğunu söyleyen Akçay, “Gözleri bol suyla yıkanması gerekiyor” şeklinde konuştu.
Mert Öztoprak ise, “İyileşince ilk olarak Fenerbahçe maçına gideceğim. Doktorum bir süre sonra tekrar görebileceğimi söyleyince çok mutlu oldum. Ama bana bunları yaşatan öğretmenimi hiç unutmayacağım” diye konuştu.