Gündem Meslek liseli aşçılar yetenek yarışında

Meslek liseli aşçılar yetenek yarışında

23.02.2020 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türkiye Otelciler Birliği’nin (TÜROB), gastronomi turizminin gelişmesine katkı sağlamasının yanı sıra turizm meslek liselerinden mezun olanlara da istihdam sağlamak amacıyla başlattığı “Sektör Yetenek Avında” projesi bu yıl da devam ediyor.

Meslek liseli aşçılar  yetenek yarışında

TÜROB’un Milli Eğitim Bakanlığı ve Metro Türkiye çatısı altında yer alan Gastronometro işbirliğiyle düzenlediği Turizm Meslek Liseleri Arası Aşçılık Yarışması, 26 Şubat’ta tarihinde üçüncü kez gerçekleştirilecek. 27 Şubat’ta ise kazananlar açıklanacak ve ödüller dağıtılacak. İstanbul’daki 12 meslek lisesi öğrencilerinin yarışacağı ve jüri başkanlığını Şef Vedat Başaran’ın yapacağı yarışmanın hedefi turizm otelcilik sektörünün nitelikli eleman ihtiyacının karşılanması ve meslek lisesi mezunlarının eğitim aldıkları alanda istihdam edilme imkânlarının artırılması.

Haberin Devamı

Gelecek yıldan itibaren yarışmanın Türkiye çapında düzenleneceğini belirten TÜROB Başkanı Müberra Eresin, sadece dereceye girenlere değil, yarışmaya katılanların çoğuna konaklama sektörü olarak staj imkânı sunulduğuna dikkat çekti. Eresin, “Amacımız öğrenciler mezun olduklarında sektörümüzde kalıcı olarak istihdam edilmelerini sağlamak. Çünkü kalifiye çalışan eksikliğinin en fazla hissedildiği sektörlerden biriyiz. Konaklama sektörü olarak turizm meslek liselerinden mezun olan tüm kalifiye çalışanlara talip olmaya devam ediyoruz” diye konuştu.

Yazarlar