Gündem MEV, 37. yılında Anıtkabir’de

MEV, 37. yılında Anıtkabir’de

23.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Başarılı ancak maddi imkânları sınırlı öğrencilere eğitim desteği veren Millî Eğitim Vakfı (MEV), 37. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde kuruluş günü 19 Şubat’ta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi huzuruna çıktı. MEV kurucuları, Yönetim ve Denetim Kurulu üyeleri, çalışanları, bağışçıları, öğretmen, veli ve öğrencilerinin katıldığı törende bini aşkın kişi yer aldı.

MEV, 37. yılında Anıtkabir’de

Atatürk Mozolesi’ne çelenk bırakılmasıyla devam etti. Daha sonra heyettekilerle birlikte Misak-i Milli Kulesi’ne geçen Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Özçukurlu Anıtkabir Özel Defteri’ni imzaladı.

Anıtkabir ziyaretinin ardından MEV Genel Merkezinde düzenlenen toplantıda konuşan MEV Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Özçukurlu, “Bugün, Başöğretmen Atatürk’ü ziyaret ederek, onun çağdaş medeniyetler seviyesinin de üstünde lider ülke olma ülküsüyle başlattığı eğitim ve aydınlık gelecek idealine sahip çıkma kararlılığımızı bir kez daha ortaya koyduk. Gençlerimizin devletimizin, milletimizin ve cumhuriyetimizin değerlerine bağlı, eğitimli bireyler olarak yetişmesine katkıda bulunmak amacıyla 1981 yılında çıktığımız bu yolda vakfımız Türkiye’nin en güvenilir sivil toplum örgütleri arasında yerini almıştır. Amacımız nitelikli eğitimi ülkemizin en ücra köşelerine kadar ulaştırarak Başöğretmen Atatürk’ün eğitim idealini yıllar boyu sürdürmektir” dedi.

Vakfın 37 yılda bağışçılarının desteğiyle oluşturduğu ve sayısız eserle milli eğitime aktardığı 2 milyar TL’ye yaklaşan yatırımla 133 okul yaptırdığını ve 30 bine yakın öğrenciye burs verdiğini belirten Özçukurlu, “Soma şehitlerimizin çocuklarına eğitim hayatları boyunca sağladığımız eğitim bursunun yanı sıra öğretmenevlerimize ve şehit gazi çocuklarımıza desteğimiz de artarak devam etmekte” diye konuştu.