Gündem Mevziler kazıldı, tanklar konuşlandırıldı

Mevziler kazıldı, tanklar konuşlandırıldı

13.12.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

Rusya’nın askeri birliklerini Suriye’den çekeceğini açıklaması, gözleri yeniden Afrin’e çevirirken, kara operasyonu için sınırda yoğun askeri hareketlilik başladı.

Mevziler  kazıldı, tanklar konuşlandırıldı

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüşen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, önceki gün Şam ziyaretinde, Rus askerlerine Suriye’den geri çekilme talimatı verdiğini açıkladı.
300 Rus askeri kaldı
Rusya’nın, asker çekme kararı Ankara tarafından yakından izlenirken, Afrin’deki Rus askerlerinin bölgeden çekilip çekilmeyeceği belirsizliğini koruyor. Türkiye ile başlayan normalleşme süreci kapsamında sayıları 800’den 300’e düşürülen Rus askeri, Afrin’in Kefer Cenne, Meydanki, Matar Ziraa ve Raco ilçesindeki stratejik noktalarda konuşlu bulunuyor. Türkiye sınırındaki Azez ilçesi karşısında bulunan Tel Rifat, Mınıg hava üssü ve Bılbıl ilçesi hattında uzanan ve Afirin’i de içine alan 170 kilometrelik bir hat Rus askerlerinin gözetiminde. Oluşturulan kontrol noktalarında görev yapan Rus askerlerinin bölgeden çekilmesi konusunda henüz bir girişim başlatılmış değil. Milliyet’e konuşan bölgedeki kaynaklar, Rus askerlerinin halen konuşlanan bölgelerde faaliyetlerine devam ettiğini ve çekilmeye yönelik bir hareket yaşanmadığını belirtti.
Afrin’deki PYD yönetimi, olası TSK harekatına karşı Rakka operasyonu sonrası bölgeye geri dönen silahlı grupları Türkiye sınır hattına sevk etti. Sınırın önemli noktalarına ise ağır silahlar konuşlandırdı. Afrin’in Raco bölgesi Bılbıle ilçesinin Kirdo ve Ezri köyleri karşısına örülen güvenlik duvarının tamamlanması sonrası TSK tarafından bölgeye takviye güçler sevk edilirken, sınırın birçok noktasına yeni mevziler kazıldı. Son iki gün içinde tanklar kazılan hendeklere konuşlandırılıyor.

Haberin Devamı