Gündem Meydanlar doldu taştı

Meydanlar doldu taştı

09.08.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul Yenikapı’da önceki akşam yapılan tarihi mitingi vatandaşlar bulundukları illerin meydanlarında dev ekranlardan canlı izlendi. İşte tüm yurttan demokrasi nöbeti manzaraları...

Meydanlar doldu taştı

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde, vatanın birlik beraberliği için 240 şehit için kurban kesildi. Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Uğur Dilipak, Demokrasi Çadırı’nda düzenlenen kurban kesimi ve dua töreninde yaptığı konuşmada, etrafta cesur insanları gördükçe duygulandıklarını söyledi. Darbeciler için kendilerine “Bunlara kesinlikle orantısız güç kullanmayın” dediklerini dile getiren Dilipak, “Evet biz orantısız güç kullanıyoruz. Tanklara karşı küreklerimizle vuruyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Kayseri’de Cumhuriyet Alanı’ndaki demokrasi mitingine yaklaşık 250 bin kişi katıldı. Kayseri tarihinde ilk kez Cumhuriyet Meydanı’nda 250 bin kişi bir araya geldi İstanbul Yenikapı’daki görüntülerin canlı olarak yayınlandığı meydan tıklım tıklım doldu. Bir süre önce FETÖ soruşturmasında altı yakını tutuklanan ve kendisine kısa süreli gözaltına alınarak mahkemece salıverilen KAYSO Başkanı ve Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak da çalışanlarının üyesi olduğu sendikanın yürüyüşüne katılarak mitinge destek verdi.

Birlik mesajı

Denizli’deki Demokrasi ve Şehitler Mitingi, Delikliçınar Meydanı’nda yaklaşık 30 bin kişinin katımıyla yapıldı. Mitinge, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, Ak Parti Milletvekilleri, CHP Denizli Milletvekili, Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Osman Zolan, Ak Parti İl Başkanı Necip Filiz, CHP İl Başkanı Teoman Sancar, MHP İl Başkanı Cafer Birtük, Pamukkale Üniversite Rektör Vekili Hüseyin Bağ, oda ve borsa başkanları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri tek tek sahneye çıkarak vatandaşları selamladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından siyasi parti il başkanları tek tek konuşma yaptı. CHP İl Başkanı Teoman Sancar, konuşmasının sonunda Ak Parti İl Başkanı Necip Filiz ve MHP İl Başkanı Cafer Birtürk’ü yanına çağırıp, ellerini kaldırarak vatandaşlara birlik mesajı verdi.

Haberin Devamı

Meydanlar doldu taştı

Yemek ve aşure ikramı

Hakkari’de valilik önünde aralarında yaklaşık üç bin kişi, dev ekrandan İYenikapı’daki mitingi izledi. Kalabalığa, Hakkari Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından yemek ve aşure ikram edildi.