Gündem Meydanları bırakamayız

Meydanları bırakamayız

22.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, ‘Tankın ezdiği kadını unutamam’ dediği Türkan Tekin’in kardeşi, ablasının Erdoğan’ın çağrısından önce sokağa çıktığını söyledi. Tekin’in oğlu ise, ‘Vatanı, bayrağı korumak için yola çıktılar’ dedi

Meydanları  bırakamayız

Cumhur-başkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki gece Milli Güvenlik Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada milletin kahramanlığını ifade edecek kelimenin olmadığını söyledi. Millete darbe gecesinden bu yana sokaklarda oldukları için teşekkür eden Cumhurbaşkanı, “15 Temmuz darbe girişimi tankın önüne yatan genci, tankın ezdiği kadını unutamam. O gece albayı alnından vurup daha sonra da şehit olan Niğde’li Astsubay’a da minnettarım” demişti.

Erdoğan’ın “unutamam” dediği demokrasi şehidi 43 yaşındaki 3 çocuk annesi Türkan Tekin, o gece TEM Otoyolu Esenler Mevkii’nde tankın ezdiği 6 kişiden biriydi. Tekin’in kardeşi Ağabey Tekin, o gece hayatını kaybeden her vatandaş gibi ablasının da demokrasi şehidi olduğunu söyledi.

‘Eve o bakıyordu’

Milliyet’e konuşan Tekin, “Vatan sağolsun. Evin tek dayanağıydı. Bir tekstil firmasında etiket işi yapıyordu. Eşi Ramazan ağabeyimin ayağında 25 yıldır iyileşmeyen bir yarası var ve bu durum çalışmasını zorlaştırıyor. Onun için eve bakan Türkan ablamdı. Ablam, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın televizyona bağlanıp sokağa çıkın çağrısından yarım saat önce sokağa çıkmıştı. Eşinin elinden tutup, ‘Dışarı çıkalım, meydanları bırakmayalım’ diyerek sokağa çıktı. Eşiyle çıktıktan sonra 8-10 kilometre kadar yol yürüyorlar. Eşinin ayağı ağrıdığı için dönmek istiyor. Ama Türkan ablam ısrar ediyor. Bu olaydan çok kısa bir süre sonra arkalarından bir tank geliyor. Tankın geldiğini anlamıyorlar ve ezeceğini de tahmin edemiyorlar. Tank arkadan gelerek ablamı eziyor. Eşinin gözleri önünde hayatını kaybediyor” dedi.

‘Vatan sağ olsun’

Evin tek oğlu 21 yaşındaki Berkay da, annesinin hayatta hiçbir düşmanının olmadığını belirterek, “Namusu, vatanı, bayrağı için bu yola çıktılar. Ölenlerin hiçbirinin düşmanı yoktu. Öldürenler idam edilmesinler, bu dünyada da cezalarını çeksinler. İki elimiz hepsinin yakalarında” dedi.

Tekin’in eşi Ramazan Tekin ise o anları şöyle anlattı;

“Havalimanına yürüyorduk. Bir anda tank hızla geldi. Işıkları yanmıyordu, o yüzden anlamadık nasıl geldiğini. Eşim tankın altına kaldı. Vatanımız sağolsun. Memleketimizi çapulculara bırakmayacağız, sahip çıkacağız.”

Tekin’in 17 yaşında kızı Buket ile 14 yaşındaki Sümeyye de yakınlarıyla birlikte evlerinin önünde taziyeleri kabul ederken, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Tekin’in cenazesine katılan siyasilerden biri olduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

6 kadın polis şehit olmuştu

Darbe girişimi sırasında Ankara Gölbaşı’ndaki Özel Harekât Daire Başkanlığı’nda da 6 kadın Özel Harekât polisi şehit olmuştu. Özel harekatçı komiserler Zeynep Sağır, Selda Güngör, Kübra Doğanay, Demet Sezen ile 1 yıl önce göreve başlayan Cennet Yiğit ve Gülşah Güler hayatını kaybeden cesur kadın polislerdi. Öte yandan yine Esenler’de darbe girişimi için kışladan çıkarılan tankın ezdiği Vahide Şafkatlioğlu da yoğun bakımda yaşam mücadelesi veriyor.

O tanktaki askerler tutuklandı

Darbe girişimi sırasında, Türkan Tekin’in de aralarında bulunduğu 6 kişiyi O3 Avrupa Otoyolu’nda tankla ezerek şehit eden ve çok sayıda vatandaşı yaralayan 3 rütbeli askeri personel dün tutuklandı. 15 Temmuz gecesi, 66. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı 2. Tank Taburu’ndan görevlendirilen 2 tank ve 5 zırhlı personel taşıyıcıdan (ZPT) oluşan takım, vatandaşın ve polisin müdahalesi sonucu emniyet yerleşkesine ulaşamadan püskürtülmüştü. Zanlıların ifadelerinde, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nü teslim alma talimatını 2. Tank Taburu Komutanı Yarbay Serbülent Eken’den aldıklarını ve 66. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı Kurmay Başkanı Yarbay Osman Akkaya ile birlikte Vatan Caddesi’ne geldiklerini söyledikleri, vatandaşların ezildiği ana ilişkin çelişkili beyanlarda bulundukları öğrenildi.

Haberin Devamı

‘Yan yatıyordu’

Tutuklanan askerlerden Astsubay Maksut Keleşoğlu’nun Esenler İlçe Emniyet Müdürlüğü’ndeki ifadesinde, “Askeri darbe yapıldığı yönünde yakınlarım cep telefonu mesajı attı. Ben mesajlara darbe olmadığını emniyet müdürlüğüne destek için geldiğimiz konusunda geri mesajlar attım. Bir ara tank hızlanıp yavaşlamaya başladı. Yoldan çıkarak araziye girdiğini sandım, çünkü tank aşırı sallanıyor ve zaman zaman yan yatıyordu. Daha sonra vatandaşlar tankın üzerine çıktı” diye konuştuğu kaydedildi.