Gündem Mezarlıkta iki acılı eş

Mezarlıkta iki acılı eş

06.12.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Elçi dün mezarı başında anıldı. Törene Hrant Dink’in eşi Rakel Dink’in de katıldı. Dink ülkenin kıymetli insanlarının hunharca öldürüldüklerini söyledi

Mezarlıkta iki acılı eş

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin öldürülmesinin birinci haftası nedeniyle Yeniköy Asri Mezarlığındaki anma töreni düzenlendi. Anmaya Elçi’nin eşi Türkan Elçi, kızı Nazenin ile öldürülen gazeteci Hrant Dink’in eşi Rakel Dink de katıldı.

Haberin Devamı

Elçi’nin hayatını kaybettiği 10.53’te bir dakikalık saygı duruşu yapıldı, ardından mezarına karanfiller bırakıldı. Bu sırada Elçi’nin eşi ve kızı ile Rakel Dink gözyaşlarına hakim olamadı. Kızı Nazenin’in, babasının mezarı başında uzun süre oturarak sessiz şekilde boş gözlerle mezara bakması dikkati çekti. Nazenin’i Rakel Dink teselli etmeye çalıştı.

Burada yapılan anmada konuşan Baro Başkanvekili Ahmet Özmen, “Soruşturma çok yavaş yürümekte. Biz kendisine burada mezarı başında bir kez daha söz veriyoruz. Biz senin katillerinin takipçisi olacağız sevgili başkanımız” dedi.

Türkan Elçi ise tetiği çekenlerin bulunmasını isteyerek, “Minareye kılıflar hazırlanmasın. Minareyi çalan kılıfını hazırlar derler ya Dört Ayaklı Minare’ye kılıflar bulmasınlar. Tahir Elçi’nin katili bulunsun” diye konuştu.

Haberin Devamı

Rakel Dink de Elçi’nin mezarı başına saygı sunmaya geldiklerini belirterek, “Ölüm derecesinde kederliyiz. Ülkemizin böylesi kıymetli insanları hunharca öldürülüyor. Temennimiz odur ki, bu ölümler, bu cinayetler sona ersin. Ve hepimize Tanrı’dan kutsal ruhun tesellisini diliyorum. Siz meslektaşlarına ve sevgili ailesine teselli diliyorum” dedi.

Tahir Elçi’nin eşi Türkan, kızı Nazenin, Rakel Dink, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Fırat Anlı Elçi’nin mezarına karanfiller bıraktı. Bazı avukatlar ise cep telefonlarıyla Tahir Elçi için Yasin-i Şerif dinletti.