Gündem MHRS hastane randevu sistemi ile hastane randevu alma

MHRS hastane randevu sistemi ile hastane randevu alma

29.09.2015 - 14:22 | Son Güncellenme:

MHRS hastane randevu üzerinden online randevunuzu kolayca alabilirsiniz. MHRS üzerinden hastane randevu alabilmek için yapmanız gereken MHRS’ ye üye olmaktır. MHRS hastane randevu sistemine üye olabilmek ve detayları öğrenebilmek için haberimizi inceleyebilirsiniz.

MHRS hastane randevu sistemi ile hastane randevu alma

Sağlık Bakanlığı’na bağlı olarak hizmet sunan, 2. ve 3. basamak hastaneler, ağız ve diş sağlığı merkezlerinde uygulanabilen Merkezi Hekim Randevu Sistemi, sağlık alanında yapılmış olunan en önemli yeniliklerden biridir. Sadece internete giriş yaparak ya da telefon ile arayarak, hastanelerden randevu alınmasını sağlayan Merkezi Hekim Randevu Sistemi, vatandaşların hastanelerde uzun süreler boyunca beklemesinin önüne geçmiş olan bir sağlık uygulamasıdır.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

MHRS RANDEVU İÇİN DETAYLI BİLGİ!

Merkezi Hekim Randevu Sistemi ya da kısaca MHRS uygulaması üzerinden iki farklı şekilde, hastane randevunuzu alabilmeniz mümkündür. Buna göre, Alo 182 nolu hat aracılığı ile Merkezi Hekim Randevu Sistemi'ni arayarak canlı operatörler yardımıyla ya da internet aracılığı ile ilgili web adresine giriş yaparak, hastane randevu işlemlerinizi yapabilirsiniz.

Fakat web aracılı ile MHRS uygulamasına giriş yaparak bu sistem üzerinden hastane randevusu alabilmek için ilk önce, MHRS uygulamasına üye olmanız gerekmektedir.MHRS uygulamasına ise, hemen aşağıda bahsedildiği gibi üyelik kaydınızı yaptırabilirsiniz. Buna göre;

Haberin Devamı

§ MHRS uygulamasına üye olabilmek için, https://www.mhrs.gov.tr/Vatandas/ web adresine giriş yapınız.

§ Burada sisteme üye olmak için randevu al butonuna tıklayınız. Daha sonra ise açılacak olan sayfada yeni üye seçeneğine tıklayınız. Bu bölümde sizden TC kimlik numaranız, adınız, soyadınız, cinisyetiniz gibi bilgiler istenecektir. Bu bilgileri girmeniz zorunludur. Bu bilgileri girmenden sisteme üye olamazsınız.

§ Bir sonraki adımda ise girmeniz gereken zorunlu alanlar cep telefonunuz, doğum tarihiniz ve belirlediğiniz parolanızdır.

§ Bu adımları yerine getirdikten sonra kayıt ol butonuna basara sisteme kayıt yaptırmış olursunuz.

Bu şekilde, üye kayıt işleminizi tamamlamanızın ardından, hastane randevunuzu alabilmek için aşağıda yer alan şu aşamaları sırası ile takip edebilirsiniz;

§ Randevu alabilmek için hastane randevu sistemine (MHRS)’ye giriş yapın.

§ Açılacak olan sayfadan randevu al butonuna tıklayınız. Daha sonra TC kimlik numaranız ile kendinizin oluşturduğu parolayı giriniz. Kutucukda olan rakamları güvenlik kodu yazan alanı giriniz. En son giriş butonuna tıklayınız.

§ Daha sonra isehastane randevu (MHRS)’den randevu almak için öncelikle gitmek istediğiniz hastaneyi seçiniz.

§ Sonra hangi birimden randevu almak istiyorsanız onu seçin. Hangi klinikten randevu almak istiyorsanız onu seçiniz. Eğer kliniği önce seçerseniz doktorunuzuda seçmiş olursunuz. Eğer siz doktorunuzu önce seçmek istiyorsanız hastane randevu (MHRS)’ye giriş yaptığınız zaman önce doktorunuzu seçip daha sonra randevu al butonuna basmanız gerekmektedir.

Haberin Devamı

§ Açılan sayfada hastane randevusu için doktorların randevu saatleri karşınıza çıkacaktır. Bazı gün ve saatler dolu olabilir. Boş olan gün ve randevu saatlerinden size uygun olanı seçebilirsiniz. Daha sonra randevu onayı için kutucuk içinde yazılı olan rakamaları güvenlik kodu yazan alana giriniz ve randevunuz kaydediniz.

§ Randevunuzu kaydetmek için ise son olarak, “Randevuyu Kaydet” butonunu tıklamanız yeterli olacaktır.