Gündem MHRS Hastane Randevu Sistemine Üye Olarak Online Randevunuzu Alabilirsiniz

MHRS Hastane Randevu Sistemine Üye Olarak Online Randevunuzu Alabilirsiniz

20.06.2015 - 14:21 | Son Güncellenme:

MHRS hastane randevusu alabilmek için online olarak sisteme üye olmanız yeterlidir. MHRS hastane randevu sisteminin ayrıntılarına haberimizden ulaşabilirsiniz.

MHRS Hastane Randevu Sistemine Üye Olarak Online Randevunuzu Alabilirsiniz

Vatandaşın kamu hastanelerinde yaşadıkları sorunlar artık Sağlık Bakanlığı’nın Türkiye’deki sağlık hizmetlerinde daha modern bir altyapı kullanmaya başlaması ile birlikte sona eriyor. Daha modern ve daha kaliteli bir sağlık hizmeti sunabilmek amacı ile Sağlık Bakanlığı tarafından MHRS hastane randevu sistemi gibi çeşitli internet tabanlı modern sağlık projeleri geliştiriliyor. Bu kapsamda vatandaşın kamu hastanelerinde yaşadıkları en büyük sorunlara odaklanılırken, özellikle vatandaşın kamu hastanelerinde sağlık hizmetlerinden en çağdaş ve modern standartlarda yararlanabilmelerine olanak sağlanması amaçlanıyor.

Haberin Devamı

MHRSRANDEVU İÇİN TIKLAYINIZ!

Sağlık Bakanlığı tarafından dijital platform üzerinde hizmete açılan MHRS hastane randevu sistemi üzerinden vatandaşlar, kamu hastanelerindeki en büyük sorunların başında gelen ve vatandaşların büyük mağduriyetler ile yüz yüze kalmasına yol açan randevu sorunu tümüyle ortadan kaldırılıyor. Vatandaş modern teknoloji çağında akıllı cihazlar ile internete erişim sağlayabildiği her yerden günün her saatinde mesai saati koşulu olmadan tüm Türkiye’deki kamu hastanelerine online hastane randevusu alabilme imkanına sahip olabiliyor. Böylelikle sabahın ilk ışıkları ile birlikte hastane kapılarına giderek, uzun saatlerini alabilecek ve zaten sağlık sorunları dolayısı ile yaşadıkları sorunlara ek daha pek çok sorun ile karşı karşıya kalmak zorunda kalmıyor.

Haberin Devamı

Bu nedenle de günümüzde vatandaşlar tarafından MHRS hastane randevu sistemi oldukça yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor. MHRS hastane randevu internet sayfasında vatandaşlar ‘randevu al’ seçeneği ile ilgili ekranı açabiliyor. Bu ekranda randevu alımları için Merkezi Hastane Randevu Sistemi’ne üye olunması gerekiyor. Sayfadaki ‘yeni üye’ seçeneğinden üyelik işlemleri gerçekleştirilebiliyor. Merkezi Hastane Randevu Sistemi üzerinden vatandaşların üyelik işlemleri için bazı kimlik bilgileri ve iletişim bilgilerinin girişinin yapılması gerekiyor. MHRS hastane randevu sistemi üzerinde üyelik işlemleri için girilecek bilgiler ise sırası ile ‘T.C. kimlik numarası’, ‘adı’, ‘soyadı’, ‘cinsiyeti’, ‘doğum yeri’, ‘doğum tarihi’, ‘baba adı’, ‘anne adı’, ‘cep telefonu numarası’, ‘sabit telefon numarası’ ve ‘e-posta adresi’ olarak belirleniyor. Daha sonra son olarak özel bir ‘parola’ belirlenerek üyelik işlemleri tamamlanıyor.

MHRS hastane randevu sistemi giriş işlemi için ‘T.C. kimlik numarası’ ve ‘üyelikte belirlenen parola’ bilgisinin girilmesi gerekiyor. Bu şekilde sisteme girilerek her hastane, bölüm ve hekim için isteğe göre randevu alınabiliyor. MHRS hastane randevu sistemi içerisinde randevu alımları için vatandaşlar ‘il’, ‘ilçe’, ‘hastane’, ‘semt polikliniği’, ‘klinik’, ‘klinik yeri’ ve ‘hekim’ seçimlerini diledikleri gibi yapabiliyor. Özellikle de hastanede sıra bekleme çilesine son veren bu sistem ile birlikte hastane ve hekimin uygun olduğu tarihler içerisinden saat olarak da randevu alınabiliyor. MHRS hastane randevu sistemi içerisinde isteğe uygun şartlarda randevu bulunmuyor ise otomatik olarak çevredeki ve yakın merkezdeki hastanelerde alternatif randevu seçenekleri de sunuluyor. Böylelikle modern ve çağdaş dünya standartlarında sağlık hizmetlerinden vatandaşların en pratik şekilde yararlanabilmeleri sağlanabiliyor. Bu nedenle de günümüzde son derece yoğun şekilde kullanılıyor.