Gündem Midelerinden 1’er kilo eroin ve kokain çıktı

Midelerinden 1’er kilo eroin ve kokain çıktı

23.10.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul Narkotim ekipleri 5 ilçede gerçekleştirdiği operasyonda 10,5 kilo eroin, 1 kilo kokain ve 45 kilo esrar ele geçirdi. Gözaltına alınan 2 Nijeryalı’nın midesinde eroin ve kokain kapsüllerine rastlandı.

Midelerinden 1’er kilo  eroin ve kokain çıktı

İstanbul Emniyeti Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nce Bakırköy’de metamfetamin piyasaya sürüleceği ihbarı üzerine ekipler harekete geçti. Narkotim ekipleri teknik ve fiziki takiple şüphelileri takip ederken, daha sonrasında da Bakırköy’deki adreslerine operasyon gerçekleştirme kararı aldı. Operasyonda, İranlı A.R.B. (36) ile Türk vatandaşları T.B. (27) ve A.H.Y. (32) gözaltına alındı. Baskın için girilen adreste ekipleri bile şaşkına uğratan metamfetamin imalathanesiyle karşılaşıldı.

Haberin Devamı

Kitap arasında satış

Evin içinde yapılan aramalar neticesinde de 2 kilo 50 gram metamfetamin, 3 gram taş kokain, farklı türlerde kimyasal maddeler, metamfetamin hazırlama ve içme düzenekleri ile bir tabanca ve 54 fişek ele geçirildi. Yapılan aramalardada şüphelilerin metamfetamini, kitapların arasına koyarak sattıkları belirtildi. Bahçeşehir’de düzenlenen operasyonlarda 9 kilo 112 gram eroin ele geçirilirken, gözaltına alınan C.Ç. ve A.K. tutuklandı. Şişli’deki operasyonda ise uyuştucu tacirlerinin başaktörleri Nijerya uyruklu şüphelilerdi.

Kuryelik yaptıkları tespit edilen 3 Nijerya uyruklu şüpheli O.C.O (31), M.T.O (28), ve O.P.O (31) gözaltına alınırken, hastanede yapılan kontrollerde midelerinde 1018 gram kokain ve 1395 gram eroin taşıdıkları belirlendi.