Gündem Midesini küçülttü 5 gün sonra öldü

Midesini küçülttü 5 gün sonra öldü

19.10.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kilolarından kurtulmak isteyen Hülya Ekren, taburcu edildikten bir gün sonra hayatını kaybetti. Doktorlar, ‘Israrlara rağmen taburcu oldu’ dedi.

Midesini küçülttü 5 gün sonra öldü

Hatay’ın İskenderun ilçesinde oturan 38 yaşındaki Hülya Ekren, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde mide küçültme ameliyatı olduktan 5 gün sonra öldü.
Ev kadını, 3 çocuk annesi Hülya Ekren, 110 kiloya ulaşınca zayıflama yöntemleri konusunda araştırma yapmaya başladı. Ekren, dikkatini çeken mide küçültme ameliyatının KSÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde de yapılabildiğini öğrendi. Ekren, bunun üzerine Antalya’da bir otelde çalışan eşi 43 yaşındaki Serdar Ekren’e ameliyat olmak istediğini söyledi. Ekren, bu tür ameliyatların riskli olduğunu duyduğunu belirterek karşı çıktı.
Israrlara rağmen
Kilolarından çok rahatsız olan Hülya Ekren, ısrarla ameliyat olmak istedi. Çocukları da annelerine destek verince Hülya Ekren, Kahramanmaraş’a giderek hastanede muayene oldu. Yapılan tetkiklerden sonra Hülya Ekren’e 8 Ekim’e ameliyat günü verildi.
8 Ekim’de Doç. Dr. Mehmet Fatih Yazar tarafından ameliyat edilen genç kadın, kendi isteğiyle 12 Ekim’de taburcu edilip İskenderun’a gönderildi. Ertesi gün rahatsızlanan kadın çağrılan ambulansla İskenderun Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Yapılan tüm müdahaleye karşın Ekren kurtarılamadı. Ameliyat nedeniyle midesinde sızıntı olduğu ileri sürülen Ekren’in cenazesi Çankaya Asri Mezarlık’ta toprağa verildi.

Haberin Devamı

‘2 gün daha kalmalıydı’

Evlerinin önünde taziyeleri kabul eden Serdar Ekren, eşinin ameliyat olmasına hiç razı olmadığını söyleyerek, “Ameliyattan 5 gün sonra öldü. Eşimin ameliyat dikişlerindeki sızıntı sonucu öldüğü söylendi” yorumunda bulundu.
Ameliyatı yapan Doç. Dr. Mehmet Fatih Yazar, bu tür ameliyatlardan sonra komplikasyonlar oluşabileceğini belirterek, “Ben, hocam ve tüm ekibimiz en az 2 gün daha kalmasını istedik. Israrımıza rağmen çıkmak istediler ve taburcu edildi. Ertesi gün bize rahatsızlandığı bildirildi, hastanın hemen bize getirilmesini istedik. Ambulansa bindirilirken hastamız kusmuş ve mide içeriği ciğerlerine kaçmış. Bu ölümcül bir durumdur. Hastayı görmediğimiz için bir net bir şey söyleyemiyoruz. Ancak iddia edildiği gibi midede kaçak da olabilir. Bu yüzden hastanın 2 gün daha gözümüzün önünde olmasını istedik ancak ısrarla taburcu oldular” dedi.