GündemMikdat Alpay’ın gazeteci ajanı

Mikdat Alpay’ın gazeteci ajanı

21.03.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Mehmet Eymür, Susurluk kazasının hemen ardından 26 Kasım 1996’da Almanya’daki Focus dergisinde yayınlanan ve kendisini Tansu Çiller’e bağlı “Özel Büro” kurmakla suçlayan yazı için ise şunları söyledi:

Mikdat Alpay’ın gazeteci ajanı

“Yazıdaki imzalardan biri M.D. isimli bir Türk gazetecisine aitti. Teşkilatla, daha doğrusu Mikdat Alpay ile çalışan eski solcu bir gazeteci. Haberi okur okumaz zamanın İstihbarat Başkanı olan Mikdat Alpay’ı aradım ve aramızda şu konuşma geçti:
Eymür: Bu M.D senin adamın değil mi?

Alpay: Evet, ne oldu?
M.E: Peki bu adam teşkilatın elemanı ise nasıl oluyor da teşkilatın üst düzeyde bir yöneticisi için böyle yalan bir haber yazabiliyor? Benimle ilgili ‘Çiller Özel Örgütü’ diye bir yazı yazmış ve örgütün en başına da beni oturtmuş. Bu cesareti nereden alıyor?
M.A:(Haberi okuduktan sonra arıyor) Bu M.D’nin kendisi haber yazmıyor, Türkiye’deki gazetelerin yazdıklarını tercüme edip yolluyor.
Yani yazıda kendi fikri yok bunun...
M.E: Olur mu canım, bir fikri olsun olmasın yazıda imzası var. Bu adam yazıları yollarken sizden görüş almıyor mu? Ben bunda bir kasıt görüyorum ve M.D’den bunun hesabını sorarım.