Gündem Milletvekilleri de kan bağışı kuyruğuna girdi

Milletvekilleri de kan bağışı kuyruğuna girdi

13.02.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Küçük Öykü’ye kök hücre bulunması için milletvekilleri de seferber oldu. TBMM ve Kızılay iş birliğiyle başlatılan kampanyada milletvekilleri kan bağışladı

Milletvekilleri de kan bağışı kuyruğuna girdi

TBMM ve Türk Kızılayı iş birliğinde, Öykü Arin için “kan ve kök hücre bağışı kampanyası” başlatıldı. Meclis Halkla İlişkiler binası önünde oluşturulan platformda milletvekilleri ve Meclis çalışanlarının katılımıyla dün başlayan ve bugün de devam edecek kan ve kök hücre bağışıyla bu konuda toplumdaki farkındalığın artırılması amaçlanıyor.

Haberin Devamı

Vatandaşlara çağrı

Kampanyanın açılışında konuşan TBMM Başkanvekili Mustafa Şentop, “Çeşitli hastalıklardan muzdarip vatandaşlarımıza deva olacak bu ulvi görev için kampanyanın TBMM’de, milletvekillerimizin öncülüğünde gerçekleştirilmesinin vatandaşlarımız üzerinde olumlu ve teşvik edici etkisinin olacağına inanıyoruz” dedi. Şentop, vatandaşlardan kan bağışı kampanyasına destek vermelerini istedi.

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Şenel Yediyıldız, Kızılay gibi kurumlara destek olmanın, sağlık alanına önemli katkı sunacağını belirterek, vatandaşlardan kampanyaşa katılmalarını istedi.

CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel de, Öykü Arin de dahil olmak üzere birçok hastanın umut içinde bu kan örneklerini beklediğini belirterek, “Kemik iliği nakillerinde bağışçı olarak hayat kurtarıcı olmak için ihtiyacı olanlara umut olmak için toplumda bu farkındalığı yükseltmemiz ve bu aileyi büyütmemiz lazım” diye konuştu. Türk Kızılayı Genel Sekreteri Hüseyin Can da, belli bir ünite üzerinde kan veren vatandaşlara bronz, gümüş, altın ve platin gibi madalyalar takdim edildiğini hatırlatarak, “Bugün bir ilki gerçekleştiriyoruz; artık kurumlarımıza da ödüller ve plaketler vereceğiz. İlkini, bugüne kadar yaptığı kan bağışlarıyla üniversitelere, sivil toplum kuruluşlarına örnek olan TBMM’ye takdim edeceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Meclis’e altın madalya

Türk Kızılayı’nın önemli ödevlerinden birinin de TÜRKÖK projesi olduğunu dile getiren Can, ilik nakli konusunda kurumun ilk defa 2014’te harekete geçtiğini, bugün gelinen noktada 480 bin stok numune örneği alındığını kaydetti. Can, programda TBMM Başkanvekili Şentop’a, Meclis’in kan bağışındaki öncülüğünden dolayı “Kurumsal Kan Bağışçısı Altın Madalya” takdim etti.

Konuşmaların ardından Şentop, TBMM Genel Sekreteri Mehmet Ali Kumbuzoğlu, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, milletvekilleri ve Meclis çalışanları Türk Kızılayı’nın kan alma TIR’ına geçerek kök hücre için kan bağışında bulundu.