Gündem Milli kritik projeler nedeniyle yoğunuz

Milli kritik projeler nedeniyle yoğunuz

25.03.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Gezi Parkı eylemlerine destek amaçlı Ümraniye’de gerçekleşen yürüyüş sırasında 20 yaşındaki Mehmet Ayvalıtaş’ın bir aracın çarpması sonucu ölümüyle ilgili görüntüleri inceleyecek olan TÜBİTAK, mahkemeye “Milli kritik projelerin yoğunluğunu” gerekçe göstererek, “Yeterli elemanımız yok” yanıtını verdi.

Milli kritik projeler nedeniyle yoğunuz

Anadolu Adliyesi 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, dosyanın delilleri arasında yer alan ve olay anını gösteren görüntüleri emniyet DVD ile mahkemeye göndermişti. Ancak Ayvalıtaş ailesinin avukatları emniyetten gelen görüntülere ilişkin montaj olabileceği itirazında bulundu. Bunun üzerine mahkeme görüntüleri incelenmek üzere TÜBİTAK’a gönderdi.
“Taksirle ölüme neden olmaktan” yargılanan 3 sanığın bulunduğu davanın 6. oturumu öncesi mahkemeye TÜBİTAK’tan rapor değil cevap yazısı geldi. Yazıda, “Talebiniz kapsamında tarafımıza gönderilen deliller üzerinde istenen incelemenin kapsamını tespit amacıyla ön değerlendirme yapılmış olup, talebin incelenip raporlanabilmesi için gerekli olan iş gücü miktarının yüksek olduğu tespit edilmiştir. Sözleşmeler ile bağlanmış ve gecikmesi halinde cezai yükümlülükleri olan milli kritik projelerimizin yoğunluğu sebebi ile istenen inceleme için ayrılabilecek ehliyetli personelimiz bulunmadığından talebinize olumlu cevap verilmemektedir” denildi.

Haberin Devamı

Polislerin durumu net değil
Öte yandan MOBESE görüntülerini mahkemeye sunmayan üç polisin yargılanmasına başlandı. Mahkeme sanık polisler Murat Ellibeş, Ali Kemal Sezik ve Hakan Kabay’ın hakkında İstanbul 1. Bölge İdare Mahkemesi’nin soruşturma izni verilip verilmediğinin netleşmesi için duruşmayı erteledi.