Gündem Milli Savunma Bakanlığı’ndan toplu oy kullanma eleştirilerine yanıt: Oy kullanma hakkını yerine getirdiler

Milli Savunma Bakanlığı’ndan toplu oy kullanma eleştirilerine yanıt: Oy kullanma hakkını yerine getirdiler

05.04.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, yerel seçimde askerlerin toplu oy kullanma görüntüleri ile ilgili eleştirilere yanıt verdi. Kaynaklar, profesyonel askerlerin oy kullanma hakkını yerine getirdiğini ifade etti.

Milli Savunma Bakanlığı’ndan toplu oy kullanma eleştirilerine yanıt: Oy kullanma hakkını yerine getirdiler

Seçimlerde bazı yerlerde askerlerin toplu olarak oy kullandığına ilişkin görüntüler sosyal medya ve kimi basın yayın organlarında tartışma konusu yapılmıştı. Bakanlık kaynakları o görüntülere, “18 yaşını dolduran her Türk vatandaşı seçme ve halkoylamasına katılma hakkına sahiptir. Anayasamız ve ilgili mevzuat kapsamında silah altında bulunan er ve erbaşlar ile askeri öğrenciler oy kullanamazlar. Belirtilen statülerdeki personel dışında kalan profesyonel olarak askerlik mesleğini icra eden diğer personel ise vatandaşlık görevini yerine getirmek için oy kullanma hakkını yürürlükteki mevzuat esasları kapsamında yerine getirmektedir” açıklamasını getirdi.

Haberin Devamı

27 terörist etkisiz

Milli Savunma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, dün düzenlediği basın bilgilendirme toplantısında, Irak ve Suriye’nin kuzeyinde yürütülen terörle mücadele operasyonlarında son bir haftada 27 teröristin etkisiz hale getirildiğini söyledi. Akürk 1 Ocak’tan bugüne, her iki bölgede de etkisiz kılınan toplam terörist sayısının 673’e ulaştığını bildirdi.

ABD jetleriyle ortak eğitim

Aktürk, TSK’nın tatbikat ve eğitim faaliyetlerine ilişkin “15 ve 17 Nisan’da hava sahamızda F-16’larımız eşliğinde ABD’ye ait uçaklarla havada yakıt ikmali ve Müşterek Taarruz Kontrolör eğitimleri yapılması planlanmaktadır. İspanya Deniz Kuvvetlerine ait Galicia ve Reina Sofia gemilerinin, 12-18 Nisan tarihleri arasında Antalya’ya planlanan liman ziyaretleri kapsamındaki Hava Savunma Eğitimi’ne 4 adet F-16 uçağımız ile katılım sağlanacaktır” dedi.

Haberin Devamı

Kış-2024 Tatbikatı nefesleri kesti

Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nın yıllık planlı eğitimleri kapsamında 5 Mart’ta başlayan Kış-2024 Tatbikatı, 16 ilde zorlu şartlarda gerçekleştirildi. Tatbikatın Kars’ta dün gerçekleştirilen gözlemci gününe 3’üncü Ordu Komutanı Korgeneral Veli Tarakcı katıldı. Tatbikat kapsamında doğu sınırlarında fiili sınır güvenliği tatbikatları yapılırken, Ağrı ve Tatvan’da fiili atışsız arazi tatbikatı düzenlendi. Tatbikatta hedefler Türk ordusundaki personel tarafından başarıyla imha edildi.