Gündem Milliyet’e 2, Demirören Medya’ya 11 ödül

Milliyet’e 2, Demirören Medya’ya 11 ödül

17.04.2021 - 07:01 | Son Güncellenme:

Türk medyasının en prestijli fotoğraf ödüllerinde 2021 yılının kazananları açıklandı.

Milliyet’e 2, Demirören Medya’ya 11 ödül

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği’nce (TFMD) düzenlenen en köklü fotoğraf organizasyonu Yılın Basın Fotoğrafları’nda 2020 yılında yaşanan olaylara damga vuran 5 bin 188 fotoğraf katıldı. Yılın Basın Fotoğrafları 2021’de yedi kategoride 28 fotoğraf ve yedi fotoğraf serisi ödüle layık görüldü. Yarışmada Milliyet Gazetesi iki dalda ödül alırken, Demirören Medya foto muhabirleri ise toplam 11 dalda ödül kazandı.

Haberin Devamı

SGDD ASAM Özel Ödülü Milliyet foto muhabiri Ozan Güzelce’nin Edirne’de sınırda çektiği fotoğrafa verildi. Milliyet foto muhabiri Ünal Çam ise İstanbul’un Fethi’nin 567. yıl dönümü kutlamalarında Ayasofya Cami’ndeki havai fişek gösterisi sırasında çektiği fotoğraf TFMD Özel Ödülü’nü aldı. Ayrıca Fanatik Gazetesi’nden foto muhabiri Murat Akbaş,  Demirören Haber Ajansı’ından Can Erok ve Serhat Ozan Yıldırım, Hürriyet Gazetesi Ankara foto muhabirlerinden Mert Gökhan Koç, Selahattin Sönmez ve Selçuk Şamiloğlu ödüle layık görüldü.

Milliyet’e 2, Demirören Medya’ya 11 ödül

‘Gençleri özendiriyor’

 Toplam ödülü 45 bin lira olan yarışmanın ödülleri haziran ayında sahiplerini bulacak. Ödül alan kareler, Türkiye Foto Muhabirleri Derneği’nin web sitesi www.tfmd.org.tr adresinde de görülebilir.

Haberin Devamı

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği Başkanı Rıza Özel, foto muhabirlerinin hem ülke içinde hem de uluslar arası alanda görsel tarih yazdığını dile getirdi. Özel, “Türkiye Foto Muhabirleri Derneği, jüri başkanlığını Demirören Görsel Medya Direktörü Bünyamin Aygün’ün yaptığı, Ara Güler Özendirme Ödülü ile gençleri fotoğrafa özendirirken, Türkiye Güzellikleri Fotoğraf Yarışması’yla da ülke tanıtımına katkı sunmayı başardı” diye konuştu.