Gündem Minik Ayaz ameliyat sonrası felçli kaldı

Minik Ayaz ameliyat sonrası felçli kaldı

09.02.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Doğumsal beyin hastalığı Sturge Weber sendromuyla dünyaya gelen Ayaz, yaşaması için tek şans olan ancak sağ tarafını felç bırakacak ameliyat sonrası felçli kaldı. Aile, ‘Artık yaşayacağını biliyoruz. Umudumuzu kaybetmiş değiliz’ dedi

Minik Ayaz ameliyat  sonrası felçli kaldı

Gülcan-Rıdvan Ateşalp çiftinin çocukları Ahmet Ayaz, nadir görülen doğumsal beyin hastalığı Sturge Weber sendromu olarak bilinen hastalıkla dünyaya geldi. Anne karnındayken beyninin sol tarafında damar toplanması oluşan Ahmet Ayaz, 2 yaşına kadar birçok kez nöbet geçirerek ölümcül tehlikeler atlattı. Doktorlar küçük çocuğun ileriki yaşlarda nöbetlerin birinde hayatını kaybedebileceğini söyleyerek, kurtuluşunun felce neden olacak beynin sol tarafının sağ tarafıyla bağlantısını kesmek olduğunu belirttiler.

Haberin Devamı

Genç çift, hayatlarının en zor kararını vererek çocuklarının kurtuluşu için ameliyat olmasına karar verdi. Minik Ahmet Ayaz, 14 Ocak’ta İstanbul Kozyatağı Acıbadem Hastanesi’nde ameliyat oldu ancak doktorların daha önce aileye söylediği gibi minik çocuğun sağ tarafı felç oldu.

‘Tek çaremiz ameliyattı’

Ahmet Ayaz’ın annesi Gülcan Ateşalp, oğlunun ameliyat olmadığı takdirde sağlam olan beynin sağ tarafının da zarar göreceğini ve bu nedenle ameliyatın gerçekleşmesini istediklerini söyledi.

Anne Gülcan Ateşalp, “Oğlum sık sık nöbet geçiriyordu, geçirdiği bu nöbetler nedeniyle geçici felçler yaşıyordu ve kısa süreliğini unutkanlık yaşıyordu. Biz de ameliyat olmasına karar verdik. Bu kararı almamız bizim için de kolay olmadı fakat tek çaremiz ameliyattı. Aksi takdirde sol beyinde oluşan hasarın sağ beyne sıçraması söz konusuydu. Biz de sağlam olan diğer tarafı da kaybetmemek için böyle bir karar aldık. Doktorlarımız ameliyattan önce bize oğlumuzun felç kalacağını söylemişti. Tüm yaşadığımız bu süreç bizim için hayli zorluydu ama atlattık. Ben oğlumun çok güçlü olduğuna inanıyorum” dedi.

Haberin Devamı

Fizik tedaviye başladı

Ameliyatın başarılı geçtiğini söyleyen Ateşalp, “Ameliyattan sonra fizik tedavi sürecine girdik. Şimdi düzenli olarak haftanın 5 günü fizik tedavi görüyor. Yalnız fizik tedavi sonrasında yüzde yüz düzelmesi mümkün değil. Sağ tarafı ile sol tarafı hiçbir zaman aynı şekilde çalışmayacak. Fizik tedavi sürecinde ne kadar ilerleme ya da düzelme olur bilmiyorum fakat yürüyebilse bile sağ kolunu istediği gibi kullanamayacak. Böyle kalsa bile en azından yaşayacağını biliyoruz. Her şeye rağmen biz umudumuzu kaybetmiş değiliz” diye konuştu.