Gündem Minik Beşir hayata tutundu

Minik Beşir hayata tutundu

10.02.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Diyarbakır’da depremden 81 saat sonra ekiplerin yoğun çalışması sonucu kurtarılan 8 yaşındaki Mehmet Beşir Yıldız umut oldu.

Minik Beşir hayata tutundu

NAMIK DURUKAN- Büyük yıkıntı olmasa da depremde Diyarbakır’da değişik semtlerde 7 bina tamamen yıkıldı. AFAD’ın yanı sıra sivil toplum kuruluşlarına ait kurtarma ekipleri, iş makinalarıyla zamana karşı yarıştı. Diyarbakır İtfaiyesi 150 kişilik ekip ve 25 araçla enkaz kaldırma çalışmalarında yer alıyor. Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü de 9 iş makinesi, 3 kamyon, 3 su arıza aracı, 6 vidanjör, 16 pikap ve binek araç ile yürütülen çalışmalara destek veriyor. Büyükşehir Belediyesi’ne ait ekskavatör, kepçe, kamyon, vinç ve diğer iş makineleri enkaz kaldırma çalışmalarında yer alıyor.

Haberin Devamı

Minik Beşir hayata tutundu

Gönüllü Alev Taş kırık ayakla çalışıyor.

Bağlar Şeyh Şamil Mahallesi Cengizler Caddesi üzerindeki 36 daireli Hisami Apartmanı’nın enkazında tam 81 saat sonra AFAD, Jandarma ve sağlık ekiplerinin üstün gayreti ile 8 yaşındaki Mehmet Beşir Yıldız sağ olarak ulaşıldı. Çalışmalar sürerken Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da enkaz başında çalışmaları izledi. Küçük çocuğa ulaşıldıktan sonra ise daha enkazdan çıkarılmadan serum takıldı.

‘Susamaktan öleceğim’

Beşir kendisine nasıl olduğunu soran görevliye, her yerinin sıkıştığını belirterek “Susamaktan, açlıktan öleceğim. Su” diyerek yanıt verdi. O anlar kameralara da yansıdı.

Yıldız, ambulansla hastaneye kaldırılırken, enkaz altında halen canlıların olabileceği ihtimaline karşı enkazda arama çalışmalarına devam edildi.

Haberin Devamı

Kurumlar seferber oldu

Kentte bulunan otellerin tamamı kapılarını depremzedelere açtı. Kent Koruma ve Dayanışma Platformu da, Ticaret ve Sanayi Odası hizmet binasını halka açarak 72 bin kişiye 3 öğün yemek servisine başladı.