Gündem Minik Rayan melek oldu

Minik Rayan melek oldu

03.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Atatürk Havalimanı’ndaki terör saldırısında ağır yaralanan Filistinli 4.5 yaşındaki Rayan Shreim, tedavi gördüğü hastanede kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Minik Rayan melek oldu

Hain saldırı sırasında Filistin asıllı Ürdün vatandaşı Muhammed Shreim, eşi ve 4.5 yaşındaki oğlu Rayan’la birlikte oradaydı. Shreim’in eşi Sundus, Mekke’deki Mekke-i Mükerreme’de Ümmü’l Kura Üniversitesi Tarih bölümünü derece ile bitirmişti. Aile bunu kutlamak için Türkiye’yi seçmişti. Ancak aile kutlama için geldikleri İstanbul’da terör saldırısının ortasında kaldı. Saldırıda anne Sundus hayatını kaybederken, baba Muhammed ve Rayan ağır yaralandı.

Haberin Devamı

Muhammed Shreim’ın tedavisi Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sürerken Rayan da Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Muhammed Shreim’ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Ancak ağır yaralanan 4,5 yaşındaki Rayan, hayat mücadelesini dün kaybetti. Rayan’ın ölümüyle patlama sonrası kayatının kaybedenlerin sayısı 45’e yükseldi.

13 kişi taburcu edildi

İstanbul Valiliği’nden dün yapılan açıklamaya göre, taburcu olan yaralı sayısı 184’e yükseldi. Halen 20’si yoğun bakımda olmak üzere 52 kişinin daha tedavisinin devam ettiği bildirildi. Saldırıda hayatını kaybeden 44 kişinin cenazeleri de Adli Tıp Kurumu’ndaki otopsi işlemlerinin tamamlanmasının ardından ailelerine teslim edildi.