Gündem MISIR TARLASINDA ESRARLI OPERASYON

MISIR TARLASINDA ESRARLI OPERASYON

21.11.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Mardin narkotik polisi Suriye’nin Türkiye sınırına yakın bölgelerinde üretilen esrarın boş sigara paketlerine yerleştirildiğini saptadı... 8 çuval içinden çıkan 240 kilo esrarın PKK ile bağlantısı araştırılıyor

MISIR TARLASINDA ESRARLI OPERASYON

Diyarbakır’ın Lice kırsalı başta olmak üzere bölgedeki yasadışı esrar üretimini önlemek amacıyla arka arkaya yapılan operasyonlardan sonra Suriye’de üretilmeye başlanan esrarın bu kez de perakende satış için Türkiye’ye taşınmaya başladığı ortaya çıktı... Mardin’in Kızıltepe ilçesindeki mısır tarlalarında operasyon yapan narkotik polisi, yeni hasadı gerçekleştirilmiş ve ‘kubar’ hale getirilmiş yüklü miktarda esrarın Türkiye’ye sokulacağını belirledi.

8 çuvalın içinden çıktı
Suriye’de işlenen esrarın ‘sırtçı’ olarak tanımlanan kişiler aracılığıyla Mardin’in sınır boyundaki arazilere atıldığını tespit eden polis, geçen hafta Kızıltepe’nin sınır hattındaki bir mısır tarlasında narkotik köpeği eşliğinde arama gerçekleştirdi. Arama sonrasında, 8 çuval içinde esrar paketleri bulundu. Saklanması amacıyla özellikle yüksek boyu olan mısır tarlasına bırakılan esrarın 240 kilogram olduğu ortaya çıktı.
Çuvallar içindeki esrarın, perakende satışını sağlamak amacıyla boş sigara paketlerine yerleştirildiği ve dağıtıma hazır hale getirildiği anlaşıldı. Suriye’deki kaçakçı gruplarının bağlantılı olduğu Mardin’deki kaçakçı gruplarının belirlenmesi amacıyla Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı’nın koordinesinde adli soruşturma başlatıldı. Polisin, ele geçirilen uyuşturucu maddenin PKK’yla bağlantısını araştırdığı öğrenildi.

‘Risksiz ortam’ yaratıldı
Milliyet’in aldığı bilgiye göre, yaz başından bu yana Lice kırsalının yanı sıra Hazro ve Bingöl’ün güneyindeki esrar ekilen arazilere yönelik hava destekli operasyonlarda yüzlerce ton işlenmiş esrar ile milyonlarca kök hint keneviri ele geçirildi. PKK’nın finans kaynaklarının kesilmesine yönelik operasyonlardan sonra özellikle örgütle bağlantılı olan uyuşturucu kaçakçıları, hint keneviri ekimini Suriye’ye kaydırdı. Böylelikle Suriye’de devam eden iç çatışmalarda Türkiye sınırına yakın ve ülkenin kuzey bölgesinde hakimiyet kuran PYD’den de destek alınmasıyla uyuşturucu imalinde daha ‘risksiz bir ortam’ yaratıldığı saptandı.

Haberin Devamı

Arazileri satın alıyorlar
İstihbarat birimlerinin yaptığı saptamalara göre, Suriye’deki otorite boşluğu nedeniyle ülkenin Türkiye sınırına yakın bölgelerdeki verimli arazileri, Türk uyuşturucu kaçakçıları tarafından ya satın alınmaya ya da kiralanmaya başlandı. Kaçakçı gruplarının, Suriye’nin sınır hattında oluşturulan yeni ekim alanlarında hasadı yapılan esrarı, bu kez perakende satışı için Türkiye’ye sokmak istedikleri saptandı.