Gündem Mississipi taşıyor

Mississipi taşıyor

11.05.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kuzey Amerika bir kez daha doğal afetle karşı karşıya... Mississippi nehrinde su seviyesi 73 yıldan bu yana en yüksek seviyesine ulaştı, acil durum ilan edildi...

Mississipi taşıyor

ABD’de dinmek bilmeyen yoğun yağışlar sonucu şimdi de ülkedeki nehirler taşmaya başladı. Kuzey Amerika’nın en büyük akarsuyu Mississippi nehri son 73 yıldan bu yana en yüksek su seviyesine ulaştı. Memphis’te 15 metreye kadar çıkan su seviyesi binlerce kişinin evlerinin sular altında kalmasına neden oldu. Yetkililer meydana gelen maddi hasarın düzeltilmesinin haftalar süreceğini belirtti. Ulusal Meteoroloji Servisi’nden Meteorolog Bill Borghoff 15 metreye ulaşan nehir seviyesinin yaklaşık 24 saat süresince inmeyeceğini dile getirdi.

Elvis’in evi kurtuldu
Sel sularının New Orleans kentine ulaşmasından endişe edilirken, yetkililer Memphis çevresinde kurulu olan setin suların taşmasını engelleyeceğini belirtti. Louisiana eyaletinin en büyük hapishanesindeki mahkûmlar ise bölgeden tahliye edildi. Kentte görev alan kurtarma ekipleri sayesinde can kaybı yaşanmadı. ABD Başkanı Barack Obama, nehrin etkileyebileceği 3 bin 800 kilometrelik alanda acil durum ilan etti. Elvis Presley’in bölgedeki yüksek bir kesime kurulu “Graceland” adlı evinin ise su altında kalmadığı belirtildi.