Gündem MIT TIR’larında iki general tutuklandı

MIT TIR’larında iki general tutuklandı

30.11.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ankara Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral İbrahim Aydın ve dönemin Adana Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hamza Celepoğlu ile emekli Albay Cihangiroğlu tutuklandı

MIT TIR’larında iki general tutuklandı

Selam Tevhid soruşturmasında kumpas kurulduğu iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında Adana ve Hatay’da MİT TIR’larının durdurulması olayı ile ilgili iki muvazzaf general ile bir emekli albay tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi.İki general ve bir albay tutuklandı.

Haberin Devamı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili İrfan Fidan, MİT’e ait TIR’ların durdurulması ve TIR’lardaki malzemelerden numune alınıp kısa bir sürede kriminal analiz raporu alınması ile MİT mensuplarının suç uydurularak dinlemesi olaylarında parmağı olduğu iddialarıyla Ankara Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral İbrahim Aydın, Dönemin Adana Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hamza Celepoğlu ve Jandarma Kriminal Laboratuarları eski Daire Başkanı Emekli Albay Burhanettin Cihangiroğlu hakkında gözaltı kararı aldı.

3 kişinin de ifade işlemleri önceki akşam saatlerinde sona erdi. Başsavcı Vekili Fidan, Cihangiroğlu ve Aydın’ın ‘Devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasi veya askeri casusluk amacıyla temin etme, devletin güvenliğine ilişkin gizli kalması gereken bilgileri casusluk maksadıyla açıklama, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini Ortadan Kaldırmaya veya Görevini Yapmasını Engellemeye Teşebbüs Etme, Silahlı Terör Örgütü Kurma veya Yönetme’ suçlarından tutuklanmasını istedi.

Haberin Devamı

‘Silahlı terör örgütü yönetmek’

Tuğgeneral Celepoğlu’nun ise ‘Silahlı terör örgütü kurma veya yönetme, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme’ suçlarından tutuklanması talep edildi. Şüpheliler haklarındaki kararı Beşiktaş’taki İnzibat Komutanlığı’nda bekledi. Mahkemeye sevkedilen Celepoğlu, Aydın ve Cihangiroğlu tutuklandı. Adana ve Hatay’da Ocak 2014’te MİT’e ait TIR’ların durdurulması, kamuoyunda ‘Selam Tevhid’ olarak bilinen soruşturma kapsamında gerçekleştirilmişti. Soruşturmada usulsüzlükler yapıldığı iddiasıyla aralarında eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün’ün de olduğu 11 emniyet görevlisi tutuklanmış, sonraki operasyonda da gözaltına alınan 29 polisten 17’si cezaevine gönderilmişti.

55’i tutuklu 122 sanık

Fetullah Gülen ve Emre Uslu hakkında da tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarıldığı dosyanın 3. dalga operasyonlarında da, aralarında yarbay ve binbaşıların da bulunduğu 19 kişi da tutuklandı. Savcılık bir kısım şüphelilerle ilgili dosyayı tamamlayarak, 55’i tutuklu 122 kişi hakkında iddianame hazırladı.