Gündem MİT'ten nokta operasyon! Kobani mali sorumlusu Tuba Karakoç etkisiz hale getirildi

MİT'ten nokta operasyon! Kobani mali sorumlusu Tuba Karakoç etkisiz hale getirildi

17.05.2023 - 09:32 | Son Güncellenme:

PKK/YPG adına geçmişte Türkiye’de eylem yapmayı planlayan ve örgüt içerisinde uzun süredir faaliyet gösteren Zin Kobani/Cudi Egid/Sorxwin kod adlı Tuba Karakoç, MİT’in Suriye'nin Ayn El Arap bölgesinde gerçekleştirdiği operasyonla etkisiz hale getirildi.

PKK saflarına 2013’te katılan Tuba Karakoç, örgüte katıldığı günden bu yana Türkiye, Irak ve Suriye’de birçok alanda faaliyet gösterdi. MİT, Tuba Karakoç’u, geçmişte Türkiye’de eylem yapma arayışında olması ve terör faaliyetleri nedeniyle, hedef listesine aldı.

Haberin Devamı

Son dönemde yurtdışında çok sayıda başarılı operasyona imza atılmasında büyük rolü olan saha ajanları bu defa Zin Kobani/Cudi Agit kod Tuba Karakoç’u gelen talimat üzerine sıkı bir şekilde takibe aldı.

MİTten nokta operasyon Kobani mali sorumlusu Tuba Karakoç etkisiz hale getirildi

Tuba Karakoç’un Suriye’de Ekonomi sorumlularından olması nedeniyle, dağ kadrolarına finansal destek sağlamak üzere sık sık Irak’a gidip geldiğini belirledi. Yine bu kapsamda faaliyet göstermek üzere Suriye/Sırrin-Ayn İsa arasında bir bölgede iken saha ajanlarının anlık bilgi vermesi üzerine MİT’in yaptığı operasyonla etkisiz hale getirildi.

ZİN KOBANİ/CUDİ AGİT KOD TUBA KARAKOÇ KİMDİR?

Zin Kobani/Cudi Agit kod Tuba Karakoç, 2013 yılında örgüte katıldı. Örgüt bünyesinde Türkiye’ye karşı faaliyet gösteren Tuba Karakoç, faaliyet gösterdiği süre zarfında Türkiye’de eylem yapmak için gönüllü kadrolar arasında yer aldı.

Haberin Devamı

Irak/Mahmur’da örgüt bünyesinde faaliyet gösteren Tuba KARAKOÇ, ardından Suriye’ye gönderildi. Örgüt tarafından güvenilir bir kadro olarak görülmesinden dolayı son olarak Suriye’de PKK/YPG Ayn El Arap Ekonomi Sorumluluğu görevine getirildi.

Güvenlik kaynakları; Ayn El Arap’ta örgütün ekonomi faaliyetlerinden sorumlu olan Tuba Karakoç’un etkisiz hale getirilmesi dolayısıyla örgütün bu alandaki faaliyetlerinin sekteye uğrayacağını belirtti.