Gündem MİT’ten PKK’ya Gara’da darbe

MİT’ten PKK’ya Gara’da darbe

19.11.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Milli istihbarat Teşkilatı (MİT), Irak’ın kuzeyindeki Gara bölgesinde düzenlediği operasyonla, terör örgütü PKK’nın sözde kadın yapılanması sorumlularından Norşin Afrin ve dört korumasını etkisiz hale getirdi.

MİT’ten PKK’ya Gara’da darbe

2000’li yılların başında Suriye’den örgüte katılan ve Türkiye içinde faaliyet gösteren Norşin Afrin, ilerleyen dönemde PKK/KCK’nın gerçekleştirdiği eylemleri düzenleyen “özel güç” yapısına katıldı ve örgüt yöneticisi oldu. Türkiye’ye yönelik gerçekleştirilen çok sayıda eylemin talimatını veren terörist, HPG ve YJA Star Askeri Konsey üyesi oldu ve Gara YJA Star Sorumlusu olarak faaliyet göstermeye başladı.

Haberin Devamı

Afrin’in yerinin tespiti için MİT, ajanlarını sahaya sürdü. MİT ajanları önce Afrin’in yerini belirledi ve yakın çevresine sızdı. Burada terörist Afrin’in, Irak’ta yürütülen operasyonlarda görev alan güvenlik güçlerine karşı gerçekleştirilecek eylemleri bizzat yönetmek üzere operasyon bölgesine gideceği belirlendi. Bunun üzerine MİT’in Gara bölgesinde yaptığı operasyonda Afrin ve dört koruması, etkisiz hale getirildi. Örgütün Afrin’in etkisiz kılındığı haberini diğer teröristlerin firarını önlemek için gizlediği öğrenildi.