Gündem MİT'ten Suriye'de operasyon! Bager Öndeş etkisiz hale getirildi

MİT'ten Suriye'de operasyon! Bager Öndeş etkisiz hale getirildi

04.12.2023 - 10:51 | Son Güncellenme:

MİT, PKK/YPG’nin Suriye/Tel Rıfat bölgesindeki teknik cihaz ve drone sorumlusu olan 'Akif Amed' kod adlı Bager Öndeş'i, Suriye’de düzenlediği operasyonla etkisiz hale getirdi.

MİTten Suriyede operasyon Bager Öndeş etkisiz hale getirildi

Terör örgütü PKK/YPG'nin sözde teknik cihaz ve dron sorumlusu olan 'Akif Amed' kod adlı Bager Öndeş, MİT tarafından Suriye'nin Tel Rıfat bölgesinde düzenlenen nokta operasyonla etkisiz hale getirildi.

Haberin Devamı

MİT, SORUMLU DÜZEYDEKİ TERÖRİSTLERE NEFES ALDIRMIYOR

Üniversitede matematik eğitimi alması sebebiyle teknik konularda uzmanlaşan terörist Öndeş, Suriye’nin Tel Rıfat bölgesinde PKK/YPG’nin sözde teknik cihaz ve dron sorumlusu olarak faaliyet yürütüyordu. Terör örgütünün özellikle Batılı ülkelerden temin ettiği dronları geliştirmekle görevli terörist Öndeş, geliştirdiği bu araçlarla Türk güvenlik güçlerine ve ÖSO/SMO’ya karşı eylemler düzenlediği için MİT’in hedef listesindeydi.

MİT’TEN KRİTİK OPERASYON

Tel Rıfat alanındaki örgüt sorumluları arasında yer alan terörist Bager Öndeş, MİT’in yürüttüğü hassas çalışma neticesinde tespit edilerek adım adım takip edildi. Sahadan alınan anlık istihbaratla operasyon için en doğru zaman belirlendi. MİT, Bager Öndeş’i başarılı bir operasyonla etkisiz hale getirdi.

Haberin Devamı

AKİF AMED KOD ADLI BAGER ÖNDEŞ KİMDİR?

Terörist Bager Öndeş, 2013 yılında terör örgütünün kırsal kadrolarına katıldı. Irak’ın Kandil bölgesinde silahlı eğitim alan terörist Öndeş, Kandil’de yürüttüğü silahlı faaliyetlerin akabinde Suriye’ye geçti. Terörist Öndeş, Zeytin Dalı Harekâtı sürecinde Türk güvenlik güçlerine karşı çatışmalara katıldı. Afrin’in terörden arındırılması sonrasında Tel Rıfat’a kaçtı. Öndeş burada da Türk güvenlik güçlerine yönelik eylemlerine devam etti.

Öndeş hakkında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ‘Terör Amaçlı Örgüte Üye Olma’ suçundan aranma kayıtları bulunuyordu.