Gündem MİT'ten terör örgütüne bir darbe daha! 230 km içeride nokta operasyon!

MİT'ten terör örgütüne bir darbe daha! 230 km içeride nokta operasyon!

18.12.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Milli İstihbarat Teşkilatı’nın, terör örgütü PKK/YPG’nin sözde saha sorumlularından Şirvan Hasan’ı, Türkiye-Suriye sınırına yaklaşık 230 kilometre mesafedeki Deyrizor’da etkisiz hale getirdiği ortaya çıktı.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) terörle mücadelede yurt içi ve yurt dışında önemli operasyonlara imza atmaya devam ediyor. Terör örgütü PKK/YPG Suriye Silahlı Konsey üyesi ve sözde saha sorumlusu olan “Roni Velat” kod adlı Şirvan Hasan da MİT’in yakın takibindeydi.

Haberin Devamı

Terörist, hassas saha çalışmaları sonucu 5 Aralık’ta Türkiye’ye yaklaşık 230 km mesafedeki Deyrizor’da düzenlenen nokta operasyon ile etkisiz hale getirildi. Operasyondan iki gün sonra Deyrizor’da terörist için düzenlenen sözde törene birçok PKK/YPG’li terörist katıldı.

Şirvan Hasan’ın 2010 yılında Tunceli’den Karadeniz’e geçiş yaptığı; 2013 yılına kadar Giresun, Sivas, Tokat, Trabzon kırsalında çeşitli terör eylemlerine katıldığı öğrenildi.

SURİYE VE IRAK’TA MESAFE TANINMIYOR

Suriye ve Irak’ın kuzeyinde yüzlerce kilometre derinlikte başarılı operasyonlara imza atan MİT’in son dönemde duyurduğu operasyonlarda etkisiz hale getirdiği bazı teröristler ve etkisiz hale getirildikleri yerler şöyle:

28 EKİM: Terör örgütü PKK/YPG’nin sorumlularından Muhammed Azo - Suriye/Derik (sınıra yaklaşık 4.5 km)

Haberin Devamı

23 KASIM: Terör örgütü PKK/YPG’ye ağır silah temininden sorumlu Fahrettin Tolun - Suriye/Rumeylan (yaklaşık 6 km)

27 KASIM: Terör örgütü PKK/YPG’nin sözde Aynularab (Kobani) ve Derik sorumlularından Mutlu Kacar - Suriye

4 ARALIK: Terör örgütü PKK/YPG’nin Suriye’nin Tel Rıfat bölgesindeki saldırılarında kullandığı insansız hava araçlarından sorumlu Bager Öndeş - Suriye

20 KASIM: Terör örgütü PKK/KCK adına haraç toplayan ve eleman sağlayan Gülsüme Doğan - Irak/Süleymaniye (Habur’a 396 km)

30 KASIM: Irak’ın kuzeyindeki TSK üslerine saldırı hazırlığında olduğu belirlenen Mehmet Akin - Irak/Gara (yaklaşık 40 km)

11 ARALIK: Terör örgütünün sözde cephane sorumlularından Zeynep Sevim - Irak/Duhok kırsalı (Habur’a 74 km)

14 ARALIK: Metropollerde saldırı talimatı verdiği belirlenen PKK/KCK’nın sözde sorumlularından Sebahat Ormanlı - Irak/Süleymaniye

FIRAT KALKANI BÖLGESİNDE YEDİ TERÖRİST VURULDU

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Suriye’nin kuzeyindeki “Fırat Kalkanı” bölgesinde tespit edilen yedi PKK/YPG’li teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, “Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, Suriye’nin kuzeyindeki PKK/YPG’li teröristlere karşı operasyonlarına devam ediyor. Fırat Kalkanı bölgesinde tespit edilen 7 PKK/YPG’li terörist hain emellerine ulaşamadan etkisiz hale getirildi” denildi. -ANKARA DHA

Haberin Devamı

MİT’İN YAKIN TAKİBİNDEYDİ

Şirvan HASAN, Türkiye’deki örgütsel faaliyetleri ile Suriye’deki mevcut pozisyonu kapsamında Millî İstihbarat Teşkilâtı’nın yakın takibindeydi.

Terörist HASAN, yürütülen hassas saha çalışmaları neticesinde 05 Aralık 2023’te, Türkiye’ye yaklaşık 230 km mesafedeki Deyr Ez Zor’da düzenlenen nokta operasyon ile etkisiz hale getirildi.

PKK/YPG tarafından Roni Velat Kod Şirvan HASAN için operasyondan iki gün sonra Deyr Ez Zor’da sözde askeri tören düzenlendi. Törene birçok PKK/YPG unsuru katıldı.

MİTten terör örgütüne bir darbe daha 230 km içeride nokta operasyon



RONİ VELAT KOD ŞİRVAN HASAN KİMDİR?

Roni Velat Kod Şirvan HASAN, 1997 yılında örgüte Suriye’den katıldı. Irak/Kandil alanındaki faaliyetlerinin ardından Türkiye’ye geçiş yaptı. 2010 yılında PKK’nın sözde Karadeniz Açılım Gruplarını takviye amaçlı olarak Tunceli’den Karadeniz bölgesine geçti. Giresun ve ardından Sivas kırsalında faaliyet gösterdi.

Haberin Devamı

MİTten terör örgütüne bir darbe daha 230 km içeride nokta operasyon

2011 yılında Tokat kırsalında faaliyet gösterdi. 26 Haziran 2012’de Trabzon/Düzköy İlçe Jandarma Komutanlığı’na el yapımı patlayıcı ile düzenlenen ve üç askerimizin yaralandığı eylemde yer aldı.

MİTten terör örgütüne bir darbe daha 230 km içeride nokta operasyon

2013 yılına kadar Tunceli kırsalında faaliyet gösteren Roni Velat Kod Şirvan HASAN, 2013’ün sonunda Suriye alanına geçmesi akabinde örgüt içerisinde özellikle Deyr Ez Zor bölgesinde önemli görevler üstlendi. 2020 yılında Deyr Ez Zor Sahası Güvenlik ve İstihbarat sözde Sorumlusu, 2021’de Deyr Ez Zor Sahası sözde Sorumlu Yardımcısı oldu. 2023 yılında da Deyr Ez Zor sözde Saha Sorumlusu olarak görevlendirildi.

MİTten terör örgütüne bir darbe daha 230 km içeride nokta operasyon