Gündem MİT’ten yine nokta atışı!

MİT’ten yine nokta atışı!

13.08.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

MİT, Suriye Kamışlı’da gerçekleştirdiği operasyonla terör örgütü PKK/YPG’nin sözde Amude-Derbesiye eyaleti sorumlusu “Rezan Cavit” kod adlı Yusif Mehmud Rebani’yle birlikte üst düzey bir örgüt sorumlusunu etkisiz hale getirdi...

MİT’ten yine nokta atışı

SEZER ÖNSAL Ankara - Terör örgütüne yönelik Irak ve Suriye’de düzenlediği operasyonları ile son dönemde örgütün korkulu rüyası haline gelen Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), başarılı operasyonlarına bir yenisini daha ekledi. MİT, sözde Haftanin eyalet sorumlusu iken, Türkiye’nin çok sayıda şehit verdiği eylemlerin sorumlusu “Rezzan Cavit” kod adlı Yusif Mahmut Rebani’yi etkisiz hale getirmek için özel bir ekip kurdu.

Haberin Devamı

Ekip, Rebani’nin Suriye’de görevlendirildiğini tespit edip, sahadaki bilgileri Türkiye’ye göndererek operasyonun planlanmasını sağladı.

Sahada görevli, gizli ajanlarından edinilen bilgiler doğrultusunda gerçekleştirilen operasyon sonucunda, Mahmut Rebani ve beraberindeki sözde Amude-Derbesiye eyaleti genel istihkam sorumlusu “Ruhaz Amude” kod adlı “Ruhaz Amude” kod adlı Mazlum Esat, etkisiz hale getirildi. Gerçekleştirilen başarılı operasyon sonrası MİT saha ajanları, yeni operasyon planı kapsamında Kamışlı’dan güvenli şekilde Türkiye’ye geçti.

Kanlı eylemlerdeki isim

Etkisiz kılınan Rebani, terör örgütü PKK’nın İran yapılanması PJAK’ın en üst yürütme organı koordinasyon komitesindeydi. Rebani, PKK’nın silahlı kanadının tek elden yönetilmesi amacıyla oluşturulan HPG’nin kurucularındandı. Rebani, 2018 yılında HPG’nin Haftanin bölgesi eyalet sorumlusu, 2021’de Barış Pınarı Harekatı ile terörden arındırılan Rasulayn bölgesine sınır komşusu durumdaki Suriye Abude Derbesiye bölgesi eyalet sorumlusuydu. MİT, Haftanin sorumlusu iken TSK’ya yönelik saldırıların talimatını veren isim olarak Rebani’yi etkisiz hale getirilecek teröristler listesine dahil etmişti.

Haberin Devamı

Art arda başarılı operasyonlar

MİT, Suriye ve Irak’ın kuzeyine birçok başarılı operasyona imza attı. 28 Ocak 2022’te başlayan operasyonlar ile örgütün, “Bombalı Eylemler Sorumlusu”, “Kobani (Ayn El Arab) Savunma Komitesi Eş Başkanı”, “Süleymaniye Saha Genel Sorumlusu”, “Suriye Özerk Yönetimi Merkez Yürütme Konseyi Eş Başkanı”, “Ayn el-Arab sorumlusu”, “Gara Lojistik Sorumlusu”, “Apollo Akademiler Sorumlusu” gibi birçok sözde üst düzey isim etkisiz hale getirdi.