Gündem Moda tarihi Leica’da

Moda tarihi Leica’da

10.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Moda ve portre fotoğrafının usta ismi Horst P. Horst’un fotoğraflarından oluşan bir sergi, Leica Gallery İstanbul’da 13 Eylül - 24 Kasım arasında izleyicilerle buluşacak.

Moda tarihi Leica’da

Leica Gallery, moda ve portre fotoğrafçılığında Irving Penn ve Richard Avedon ile 20’nci yüzyılın öncü isimleri arasında yer alan ‘ışık ustası’ Horst P. Horst’u ağırlayacak. Horst P. Horst’un ‘Horst: Moda ve Portreler’ başlıklı Türkiye’deki ilk kişisel sergisi, 13 Eylül - 24 Kasım tarihleri arasında Leica Gallery İstanbul’da sanatseverlerle buluşacak. Horst P. Horst Estate ve The Art Design Project Miami iş birliğiyle gerçekleştirilen sergide, Horst’un Yves Saint Laurent, Cy Twombly, Paloma Picasso, Marella Agnelli, Emilio Pucci, Elsa Peretti, Diane von Furstenberg portreleri sergileniyor.

Haberin Devamı

1930’ların başında ustası, Paris Vogue’un baş fotoğrafçısı George Hoyningen-Huene yerine geçen Horst’un fotoğrafları kısa sürede Fransız, İngiliz ve Amerikan baskılarında yayımlanmaya başladı. Gerçeküstü, etkileyici ve karelerin yaratıcısı Horst, 60 yıllık sanat yaşamında fotoğraflarıyla Vogue ve House and Garden dergilerinin sayfalarını süsledi. Horst, moda fotoğraflarının dışında aktrislerden yazarlara, devlet başkanlarından kraliyet ailesine dek birçok ünlünün portresini de çekti. Sergi, İstanbul Kültür Sanat Vakfı 4. İstanbul Tasarım Bienali’ne paralel olarak düzenlenecek.

Leica Gallery İstanbul uluslararası tanınmış fotoğrafçıların yanı sıra uluslararası bilinirlik kazanmış ya da keşfedilmeyi bekleyen yerel sanatçıların sergilerine ev sahipliği yapıyor. Galeri, salıdan pazara 11.00-19.00 saatleri arasında hizmet veriyor.

Haberin Devamı

Moda tarihi Leica’da

Yazarlar