Gündem Morrissey’den canlı ‘Istanbul’!

Morrissey’den canlı ‘Istanbul’!

19.12.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Önceki akşam Volkswagen Arena’da bulunanların önemli bir kısmı hayatlarına vejeteryan olarak devam edebilirler.

Morrissey’den canlı ‘Istanbul’

Zira konserinden önce yayınladığı tebligatla konser alanında et içeren ürünlerin satışını yasaklatan, seyircilerden de bu ürünleri mümkünse konser sırasında tüketmemelerini rica eden İngiliz müzisyen Morrissey, konser sırasında ‘Meat is Murder’ eşliğinde ekrana yansıttığı 2011 tarihli ‘Farm to Fridge’ kısa belgeseliyle mekandaki tüm seyircilerini haklı şekilde et ürünlerinden soğuttu.
Şarkıcı 2012 yılında Harbiye Açıkhava Tiyatrosu’nda verdiği konserde de 2002 tarihli, gıda endüstrisinde hayvanlara yapılan korkunç işkenceleri gösteren ‘Meet Your Meat’ adlı belgeseli göstermişti.
Lojistik sorunlar nedeniyle asıl tarihi olan 7 Aralık değil, 17 Aralık’ta gerçekleşebilen konserde, son yıllarda ne yazık ki müziğinden ziyade sansasyonel açıklamaları ve tavırlarıyla ön plana çıkan Morrissey’in yukarıda bahsettiğimiz videosu, konserin hafızalardan en çıkmayacak anı oldu. Ancak konser müzikal anlamda da başarılıydı. Konseri tam vaktinde, eski grubu The Smiths’in ‘The Queen Is Dead’i ile açan Morrissey, ‘Meat is Murder’ dışında iki The Smiths klasiği daha seslendirdi: ‘How Soon Is Now?’ ve konseri bitiren ‘Every Day Is Like Sunday’. Kendi solo kariyerine ait hit parçalarından sadece ‘Suedehead’i seslendiren Moz, konserin ağırlığını yeni albümü ‘World Peace Is None Of Your Business’a verdi.

Arkadaş canlısıydı
Albümdeki ‘Istanbul’ adlı şarkının İstanbul’da ilk kez seslendirildiği konserde seyirciler beklenenin aksine, bu şarkıdan ziyade yine yeni albümde yer alan ve bir boğa güreşçisinin ölümü nedeniyle yaşanan sevinci anlatan, hayvanlara yapılan işkenceleri tekrar vurgulayan parça ‘The Bullfighter Dies’a daha çok tezahürat yaptı. Morrissey, İstanbul’da 2006 ve 2012’de verdiği konserler gibi son derece arkadaş canlısı bir tavır takındı ve ‘Kiss Me Alot’ gibi başarısız yeni şarkılarına yer vermese çok daha beğeneceğimiz bir performansıortaya koydu.